Joomlaboek
Image default
Dienstverlening

Gebruik van geluid om te reinigen

We hebben in de laatste jaren geweldige dingen gedaan met geluid en we leren er steeds meer over. Zo gebruiken we het geluid ook om te reinigen, hierbij word er gebruik gemaakt van lage frequentie geluidsgolven.

 

Geluidsgolven omzetten in trillingen

 

Voor het reinigen van metaal zoals rvs, word er tegenwoordig gebruik gemaakt van ultrasoon reinigen. Dit is een snelle en efficiënte manier, om metaal grondig te reinigen. Met ultrasoon reinigen kan een metalen object tot 99% gereinigd worden, wat met geen andere methode mogelijk is. In de ziekenhuizen willen ze zelfs met ultrasoonbad beginnen, omdat het zo een hoge reiniging gehalte heeft.

 

Het ultrasoon reinigen bestaat uit een ultrasoon bad, dat gevuld word met een vloeistof op waterbasis. Het metalen object word vervolgens verzonden in het bad en volledig ondergedompeld. De ultrasoon bad stuurt dan lage frequentie geluidsgolven door het bad, waardoor de vloeistof word omgezet in trillingen. Door de hoge snelheid van de trillingen komt al het vuil los en dringt het zelfs door tot in de poriën van het metaal. Het metaal dat uit de ultrasoon bad word gehaald, lijkt dan ook gewoon weer net nieuw.

 

Een extra beschermlaagje aanbrengen

 

Wanneer je de rvs met ultrasoon reinigen schoonmaakt, is het ook handig om het daarna extra te beschermen. Door een bescherm laagje aan te brengen op de rvs hoef je het maar 1 keer per jaar te reinigen, omdat de bescherm laagje vuil afstoot. Het hoogglans polijsten is de beste manier hiervoor, waardoor je de rvs niet alleen beschermt, maar het ook heel mooi eruit laat zien.

 

Het hoogglans polijsten moet welk in een aantal stappen gedaan worden, anders eindig je met een doffe rvs. De eerste stap is al gedaan, want dat is het reinigen van de rvs. Je kunt dan doorgaan met de tweede stap, namelijk het voorpolijsten. Je brengt dan een klein laagje polijst pasta aan op de rvs, Dit doe je met een microvezel doekje, zodat je de rvs niet beschadigd. Daarna ga je verder met stap 3, namelijk het ontvetten. Het ontvetten kun je doen met een krachtreiniger. Als de rvs goed ontvet is, moet je het fijn slijpen. Dit doe je zodat de rvs een mooie glans krijgt en niet dof eruit gaat zien.

 

Als de rvs mooi glad aanvoelt, kun je de hoogglans polijst pasta aanbrengen. Doe dit heel licht en wrijf er niet teveel pasta op. Als je het op de juiste manier hebt gedaan, moet je nu een rvs hebben met een hoge glans.

https://vangeenen.nl/