Voor het vervoeren van eten biedt een goede thermobox uitkomst. Dan is het wel belangrijk dat de box goed is geïsoleerd. De temperatuur van eten is een belangrijke voorwaarde voor een lekkere maaltijd. Dit is naast de smaak van een gerecht misschien wel de meest relevante beoordelingsfactor. De temperatuur van een gerecht heeft de eigenschap altijd in de richting van de omgevingstemperatuur te gaan. Is het warm, dan geeft een gerecht warmte af. Een koud gerecht neemt warmte op. Het aanpassen van de omgevingstemperatuur aan die van een gerecht is echter niet voldoende. Het bewaren en/of vervoeren van etenswaar in een thermobox is nodig. Ook een afruimwagen is in de horeca onmisbaar. Het gerecht geeft hierdoor vrijwel geen warmte af aan de omgeving en neemt het ook niet meer op.

Een thermobox kan ook custom-made worden geleverd

Bent u op zoek naar een volledig op maat gemaakte thermobox voor het transport van maaltijden? Dan moet u bij een specialist zijn. De zorg, horeca en industrie kunnen niet zonder: een thermobox en een afruimwagen horeca. De boxen zijn verkrijgbaar in diverse menu-verdeelsystemen en afmetingen. Zo zijn de producten eenvoudig af te stemmen op uw toepassing. Naast standaard producten bieden veel leveranciers custom-made oplossingen. Elke branche en afdeling stelt andere eisen aan thermoboxen en afruimwagens. Denk aan niet geïsoleerde boxen, actief gekoelde of verwarmde wagens en gekoppelde en ontkoppelde producten. Ook in centrale keukens wordt veel maatwerk geleverd. Bijvoorbeeld omdat de ruimte beperkt is. De levering van een multifunctionele wagen is dan doorgaans gewenst. Het is verstandig altijd vooraf de showroom van een specialist te bezoeken om inspiratie op te doen.

Naast een thermobox zijn er ook diverse toebehoren beschikbaar

Wilt u meer weten over alle mogelijkheden op het gebied van thermoboxen? Vraag een specialist dan om advies. Naast thermoboxen zijn er ook diverse toebehoren leverbaar. Denk aan een trolley voor het vervoer van de boxen, warmhoudplaten, een GN houder voor een thermobox en een koel opzet-unit. Hiermee zijn producten gemakkelijk warm én koud te houden. Het handhaven van de juiste temperatuur van keuken tot tafel is geen kunst. Het bewaren van de juiste temperatuur over een langere afstand wel. Door te werken met de juiste producten kan dit probleem echter moeiteloos worden opgelost.