Als u een liquid smoke gaat kopen, kunt u op een nieuwe manier vlees roken. Zonder vuur. Vlees roken doen we met zijn allen al duizenden jaren en gerookt vlees is nog altijd mateloos populair. Het probleem met vlees roken is echter dat het niet al te best voor uw gezondheid is. Vlees roken boven een open vuur kan schadelijke stoffen zoals as, in contact brengen met het vlees of de vis en dat zijn stoffen die u liever niet binnenkrijgt. Door liquid smoke te kopen kunt u vlees roken op de manier zoals u dat gewend bent, maar dan zonder houtvuur. U kunt het vlees of de vis in een rookkast leggen en hier de vloeibare rook aan toevoegen. Liquid smoke, veilig, eenvoudig en met behoud van smaak en kleur.

Met vloeibare rook kunt u uw vlees gewoon blijven roken, maar dan gezonder

Vloeibare rook kunt u combineren met een nieuwe rookkast en zal nog steeds een speciale aangelegenheid blijven. Het roken van vlees en vist blijft namelijk voor velen iets speciaals. De kleur van het vlees is prachtig en omdat er verder niet in het vlees geprikt hoeft te worden, blijven alle sappen behouden wat een heerlijke smaak tot gevolg heeft. Vlees roken is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het roken van vlees middels een houtvuur kan namelijk behoorlijk slecht voor de gezondheid zijn. Dat komt doordat het vlees rechtstreeks wordt blootgesteld aan de rook van het houtvuur en in die rook bevinden zich allerlei schadelijke stoffen zoals teer. Met vloeibare rook en een rookkast heeft u dit probleem niet meer en kunt u uw vlees prima roken. Door de liquid smoke te kopen, wordt de smaak, geur en kleur behouden, maar zonder schadelijke stoffen.

Unieke smaak door ham te roken met vloeibare rook

Bent u ook fan van het roken van vlees? Dan bent u niet de enige. Het roken van vlees, zoals ham, geeft een unieke smaak aan het voedsel en dat is iets dat door veel mensen gewaardeerd wordt. De traditionele manier van roken boven een houtvuur is echter een beetje achterhaald en om eerlijk te zijn ook niet heel gezond. Rook, as en teer kunnen het vlees binnendringen en dat is natuurlijk erg slecht voor de gezondheid. Door vloeibare rook te gebruiken kunt u echter dezelfde smaakervaring beleven, zonder dat u de kans loopt dat schadelijke stoffen in uw voedsel terecht komen. Ook de klassieke kleur die gerookt vlees oplevert, blijft door het kopen van een liquid smoke gewoon behouden.