Joomlaboek
Image default
Fotografie

Hangmat fotograferen

Prachtige Mexicaanse hangmatten. Maar ze moeten ook nog op de foto. En krijg een hangmat met zo veel kleuren maar eens goed op de foto. Bovendien zijn de hangmatten gevlochten van katoenen draad, dus deels doorschijnend.

Dit maakt het fotograferen nog weer een stukje moeilijker. Neem je een witte achtergrond dan lijkt de hangmat heel flets. Te donker is ook niet goed. Al met al een heel gedoe om e.e.a. goed te krijgen.

Al met al zijn we maanden bezig geweest met de juiste opstellingen te krijgen om de hangmatten goed op de foto te krijgen. Natuurlijk veel geëxperimenteer met licht en lampen, camera en opstelling en achtergrond. Met daglicht en zonder daglicht.

Uiteindelijke hebben we zelf een aantal lampen gemaakt die op de juiste manier opgehangen konden worden.

Vervolgens moet dan nog de achtergrond wit gemaakt worden. Dit is een vervelend klusje, maar gelukkig kun je dit tegenwoordig goedkoop uitbesteden.

Uiteindelijk zijn we redelijk tevreden over het resultaat. Bekijk eens zo’n zorgvuldig gefotografeerde hangmat op onze site.

Maar ook onze Mexicaanse dekens worden per type gefotografeerd. Ook hier weer veel speciale uitdagingen.

Al met al heeft het de verkoop behoorlijk verhoogd. Goede foto’s zijn ontzettende belangrijk in de internet verkoop. Vanzelfsprekend natuurlijk omdat de enige manier is om het product te zien.

Daarnaast is het ook goed om meerdere foto’s per product te hebben. Voor de Mexicaanse hangmatten doen we dit niet omdat dit te veel werk is (elke hangmat is namelijk uniek). Voor de andere producten is deze investering wel interessant.

De foto’s worden op al onze sites gebruikt. Bekijk een “amaca” op onze Italiaanse site bijvoorbeeld.

http://www.icolori-hangmatten.nl