Joomlaboek
Image default
Gezondheid

Dan eet je nog eens een andere pizza

Door de slimme marketingjongens van de voedingsindustrie worden we nu niet bepaald gestimuleerd om gezond te eten. Neem alleen al die reclame voor pizzaburger waarbij de groenten in een vaasje worden gezet omdat dat alleen maar decoratie zou zijn.

Wij zijn met zijn allen zo druk dat goed eten er vaak bij inschiet. De voedingsindustrie weet dit en springt er handig op in. We eten steeds minder verse groenten en fruit. En dat is jammer want dit zijn de leveranciers van de voedingsstoffen waar wij het mee moeten doen. En als we er wel aan toe komen om verse groenten en fruit te eten dan hebben ze niet meer de kwaliteit van vroeger doordat ze zijn verbouwd op verarmde grond met slechts kunstmest om op te groeien en slimme belichting. De groenteplantjes worden zo als het ware de grond uit getrokken. Ze missen bepaalde mineralen omdat het eenvoudigweg niet in de grond mee zit. Dus wij mensen krijgen deze mineralen ook niet meer binnen.

We leven dus in een maatschappij waar we ons vooral voeden met suiker en vet en steeds minder met verse groenten en fruit. Dat is te merken aan de toename van welvaartsziekten. Obesitas is aan de orde van de dag. Nog nooit was onze schooljeugd zo dik en zo ongezond. Ik heb medelijden met deze jeugd want hun toekomst zal er op gezondheidsgebied niet echt best uitzien. Hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas en andere welvaartsziekten zijn hun voorland.

In deze tijd van voedselarmoede kunnen we onze tekorten ook aanvullen met supplementen van fabrikanten als topvitamins. Dit merk wordt o.a. geleverd door de webwinkel topvitamins. Als het dan niet mogelijk is om gewoon gezond te eten dan kun je als surrogaat gebruik maken van deze supplementen.

http://www.topvitamins.nl