Joomlaboek
Image default
Gezondheid

Ontbijt Chiazaad recepten

 

Chiazaad recepten yoghurt

Chiazaad is lekker door yoghurt. Yoghurt kan op vele manieren gegeten worden. Onder andere met 1 a 2 theelepels chiazaadjes. Hieronder drie variaties.

 

Variatie 1

Vanille yoghurt met havermout, walnoten en chiazaad

Schenk ongeveer 200/250 ml biologische vanille yoghurt in een kom. Wanneer je gewend bent om meer yoghurt te nemen, dan vul je de kom met yoghurt zoals je gewent bent. Voeg daar 2 eetlepels fijne havermout aan toe plus een handjevol walnoten en 2 theelepels chiazaad. Lekker met stukjes appel of een banaan.

 

Variatie 2

Overnight oats met biologische yoghurt, zonnebloempitten, lijnzaad, chiazaad, 1 banaan en kaneel.

Vul een kom met yoghurt en voeg daar 2 eetlepels oats aan toe. Laat een nachtje in de koelkast staan. Haal de komt er de volgende morgen uit. Voeg het volgende er aan toe: 1/5 eetlepel zonnebloempitten, 1 theelepel lijnzaad, 2 theelepels chiazaad. Snijd de banaan in plakjes en verdeel over de yoghurt. Strooi daar de kaneel overheen en klaar. Eet smakelijk.

Wist je dat Chiazaad meer omega 3 verzuren bevat dan een zalm, zelfs 8x zoveel

 

Variatie 3

Smoothie van yoghurt met bevroren bessen, chiazaad en 1 banaan.

Voor 2 glazen neem je 400ml yoghurt. Doe de yoghurt in de blender en stop daar de bessen (2x handjevol), chiazaad (3 theelepels) en 1 banaan bij. Mix alles tot een gladde massa en serveer de smoothie met enkele bessen als topping.

 

Meer recept ideeën?

Bezoek dan www.chiazaad.com

 

http://www.chiazaad.biz/chiazaad-goed-voor-stoelgang