Joomlaboek
Image default
Toerisme

Wild strand in Pomorie

goedkoop vakantie boeken

Toeristen die het gezellige Pomorie – een kleine Bulgaarse stad voor hun vakantie – hebben uitgekozen, hebben het geluk dat ze zich, als ze dat willen, kunnen terugtrekken op een van de plaatselijke wilde stranden. Vooral de gasten van het resort die genieten van de langverwachte vakantie aan het zanderige landtong. Hier zal niemand hun serene rust en serene tijdverdrijf verstoren.

Op deze rustige plaats bevindt zich het kleine “Cheren Plage”, waarvan de naam zonder vertaling voor reizigers begrijpelijk is en voor zich spreekt. Het is voor slimme toeristen meteen duidelijk dat het zand op dit afgelegen strand zwart is. In feite is het beter saai of donkergrijs te noemen, hoewel fantasierijke reizigers hier andere tinten kunnen zien.

Wat is er interessant aan het strand aan het spit?

De omgeving van Pomorie valt op door hun natuurlijke schoonheid die niet wordt aangetast door de beschaving. Dit betreft voornamelijk het strand aan het spit. Het eerste dat de aandacht trekt van toeristen die zich erop bevinden, is de donkere, bijna zwarte kleur van het zand. Zoals experts uitleggen, komt dit door de speciale samenstelling, waaronder ijzer en mangaan. Dankzij deze chemische elementen krijgt het zand een donkere kleur. Bovendien heeft het geneeskrachtige eigenschappen. Voor vakantiegangers die lijden aan reuma of gewrichtsproblemen hebben, is een paar minuten zonnebaden op het zand gunstig. De ziekte verdwijnt natuurlijk niet helemaal, maar de ziekte baart de persoon veel minder zorgen.

Een andere belangrijke eigenschap van donker zand is de intense opname van zonlicht. Dit heeft een directe invloed op de kwaliteit van het looien en versnelt het proces. Tegelijkertijd moeten vakantiegangers voorzichtig zijn en niet overdrijven. In tegenstelling tot het wilde strand, dat dichter bij de slaapplaatsen van Pomorie ligt – op een kleine landengte tussen het schiereiland en het vasteland van de stad – is Cheren Plage echt schoon. Er worden bijna geen algen weggegooid door de zeegolf. Kwallen zijn ook vrij zeldzaam. De slangen, waarover op sommige portalen wordt geschreven, bevinden zich niet op het strand. Maar soms komen hier zorgeloze vogels. Allereerst zijn dit meeuwen, plevieren, zeedieren of sterns.

Strand locatie

De zandspit strekt zich uit over een vrij lange afstand – ongeveer vijf kilometer. Tegelijkertijd is de breedte niet groter dan 50 meter. Loop je langs de landtong in noordelijke richting en laat je de wijken van de oude stad ver achter je, dan kom je geleidelijk in het “bezit” van het Zwarte Strand. Dit is echt een unieke plek. Aan de ene kant van het strand opent zich een ruimte met een ongewoon blauwe zee voor toeristen. Aan de andere kant van het spit zien ze de uitgestrektheid van een ander niet minder interessant stuwmeer – het Pomorie-meer.

Het Pomorie-meer is in de eerste plaats een groot vogelreservaat. Toeristen moeten zeker langs het spit lopen om naar de vogels te kijken. Iemand zal zeker geluk hebben, en reizigers zullen planken of pelikanen zien die op deze plaatsen verschijnen. Degenen die elkaar zeker zullen kunnen ontmoeten, zijn de al genoemde aalscholvers of sterns.

Als je wilt, kun je dichter naar het midden van het meer lopen, waar meestal geneeskrachtige modder van de bodem wordt gehaald. Veel toeristen komen hier immers precies voor hen. Men hoeft alleen te onthouden dat zonder een gekwalificeerde arts te raadplegen, de veiligheid van de procedure niet kan worden gegarandeerd en dat het niet wordt aanbevolen om dit vuil langer dan 20 minuten op uw lichaam te houden. Volgens deskundigen helpt lokale moddertherapie bij ziekten van voornamelijk de huid, het hart, de ademhalingsorganen en de gewrichten.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html