Na de actie bij de AH is er veel discussie losgebarsten over kristalglas. De AH zou een oplichter zijn omdat de rode wijnglazen helemaal niet van kristal zijn. Maar is het nu zo verstandig om voor kristalglas te kiezen? Is dit niet alleen heel duur en onhandig met de vaatwasser? Wij hebben vijf redenen op een rijtje gezet waarom rode wijnglazen van kristalglas wel degelijk een verschil kunnen maken.

 

  1. Geen invloeden meer van buitenaf.

 

Gewoon enkel glas zoals de goedkope wijnglazen van de AH worden beïnvloed door de geuren en ontwikkelingen van buitenaf. Dit klinkt allemaal niet zo heel boeiend, maar dit is het absoluut wel. Als je een rode wijn proeft dan wil je graag dat deze smaakt zoals de wijnmaker het bedoelt heeft. Maar als je voor goedkoop glas kiest dan worden alle geuren in de omgeving in het wijnglas getrokken. Kies je voor kristalglas? Dan heb je dit probleem niet en kan je de wijn proeven zoals de wijnmaker het bedoelt heeft.

 

  1. Echt kristalglas kan gewoon in de vaatwasser.

 

Natuurlijk zien de blazers van de wijnglazen het liever niet, maar goede rode wijnglazen van kristalglas kunnen gewoon in de vaatwasser. Dit is dus absoluut geen reden meer om niet te kiezen voor kristalglas.

 

  1. Minder snel krassen op het glas.

 

De bestandsdelen van de rode wijnglazen van kristalglas liggen heel anders dan een simpel dun glas. Het resultaat is dat er al snel krassen op het glas komen en dit ziet er natuurlijk niet mooi uit. Gelukkig heb je met echt kristalglas dit probleem absoluut niet.

 

  1. De rode wijnglazen staan chique tijdens een diner.

 

Heb je weleens mensen over de vloer of organiseer je graag een wijnavondje? Dan mogen rode wijnglazen van kristalglas gewoon niet ontbreken in je dressoir. De wijnglazen hebben namelijk een prachtige fonkeling dat geen enkel glas heeft. Het resultaat is dat de wijnglazen ontzettend chique staan tijdens een diner of wijnproeverij.

 

  1. Exclusieve designs om uit te kiezen.

 

Als je kiest voor een gewoon glas dan is dit niet bepaalt exclusief om te zien. Kristalglas daarentegen is vaak ontworpen door grote namen en designers die het gemaakt hebben binnen de industrie. Je kan hierdoor kiezen uit exclusieve wijnglazen en dus niet de standaard rode wijnglazen die je overal al ziet.

http://www.rode-wijnglazenshop.nl