Joomlaboek
Image default
Woning en Tuin

Een rookkanaal bij HGB-Trading

De centrale verwarming is tegenwoordig de meest populaire methode om huizen te verwarmen, maar steeds meer mensen kiezen voor alternatieven. Velen van ons grijpen terug naar het nostalgische verleden en kiezen in plaats van een centrale verwarming voor een open haard of een houtkachel. Deze staan wel mooi en gezellig, maar zorgen ook voor veel rook. Als deze rook niet goed en tijdig wordt afgevoerd, ontstaat er verstikkingsgevaar en mogelijk zelfs brandgevaar. Daarom is het belangrijk dat iedereen, die in het bezit is van een open haard of een houtkachel, investeert in een goed rookkanaal.

 

Het rookkanaal van nu versus het rookkanaal van vroeger

Er bestaat enige controverse omtrent rookkanalen. Veel mensen schrijven ze gebreken toe die enorm verouderd zijn. Daarom is het belangrijk dat we de verschillen tussen het moderne en het oude rookkanaal bespreken.

 

Het oude rookkanaal van de jaren ‘80 was bijvoorbeeld geïsoleerd met steenwol. Dit steenwol heeft een smeltpunt van slechts 1000 graden Celsius. Een modern rookkanaal is daarentegen geïsoleerd met keramisch materiaal. Het smeltpunt van keramisch materiaal ligt een stuk hoger, 1700 graden Celsius. Daarnaast heeft het moderne rookkanaal een afgesloten einde, waardoor de isolatie niet weg kan zakken. Dit in tegenstelling tot het rookkanaal van de jaren ‘80, waar dit risico wel bestond. Verder hebben moderne rookkanalen altijd de juiste lengte, terwijl het rookkanaal van de jaren ‘80 vaak 5 centimeter korter dan nodig was. Ten slotte is het moderne rookkanaal na een schoorsteenbrand nog bruikbaar. De oude rookkanalen konden na een schoorsteenbrand meestal bij het grof vuil.

 

De rookkanalen van HGB-Trading

Rookkanalen kunt u bij veel winkels in allerlei soorten en maten vinden, maar die van HGB-Trading zijn een klasse apart. Bij geen enkele andere winkel zult u een rookkanaal vinden met een prijs-kwaliteitsverhouding die ook maar te vergelijken is met die van de rookkanalen van HGB-Trading. Daarnaast leveren wij al onze producten uit voorraad. Als u vóór 11:00 uur bestelt, wordt uw bezorging de volgende werkdag aan huis geleverd. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen uw bestelling bij ons af te halen in Velserbroek.

 

 

Over HGB-Trading

Tot zover dus het verschil tussen het rookkanaal van vroeger en het rookkanaal van nu, maar dat is nog niet het einde van het verhaal. U kunt zich immers nog afvragen waarom u zou moeten kiezen voor HGB-trading. Een belangrijke reden om te kiezen voor HGB-trading is onze service. Zo doen wij bij HGB-Trading niet moeilijk over bezorgdiensten. Als u voor elf uur in de ochtend een product bij ons bestelt, kan het de volgende werkdag thuis bij u bezorgd worden. U hoeft dus niet lang op uw bezorging te wachten. Doet u liever alles zelf, dan bestaat ook de mogelijkheid om zelf uw bestelde product af te halen en daarnaast een kijkje nemen in onze fysieke showroom.

 

Daarnaast biedt HGB-Trading u een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Wij bieden u de beste producten voor de laagste prijs. U kunt zelf bij Product Vergelijking Concurrent kijken en dit met uw eigen ogen zien.

 

In andere woorden: als u kiest voor HGB-Trading, kiest u voor hoge en betaalbare kwaliteit en een service waarbij de klant voorop staat. Voor meer informatie over ons, onze producten of onze services kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen u dan graag verder en op uw verzoek verwerken wij dan uw bestelling.

http://www.hgb-trading.nl/rookkanaal-kachelpijp