Bent u veel tijd kwijt aan het bijhouden van alle administratie? Administratie uitbesteden is wellicht een grote voor u. Toch zitten er erg veel voordelen aan uw loonadministratie uitbesteden en salarisadministratie uitbesteden. Op zoek naar salarisadministratie in Valkenswaard of administratiekantoor in Valkenswaard? Lees dan vooral deze blog.

Administratie bijhouden

U kunt in veel gevallen prima uw administratie zelf bijhouden, maar u kunt ook uw administratie uitbesteden. Kleinere bedrijven kunnen gemakkelijk zelf hun administratie doen. Maar soms is er geen eigen keus. Zo heeft u een accountantsverklaring nodig bij de besloten vennootschap als ondernemingsvorm bijvoorbeeld. Sommige bedrijven hebben dus verplichtingen. Het uitbesteden van de administratie biedt  vaak een uitkomst wanneer u hier onnodig veel tijd aan kwijt bent of niet schikt over de kennis. Een correcte en overzichtelijke administratie is essentieel voor een succesvolle onderneming. Een goede financiële administratie geeft belangrijke inzichten in de situatie van een bedrijf. 

Waar op letten?

Bij het uitbesteden van uw boekhouding en administrati is het belangrijk dat u zelf het overzicht en de feeling houdt met het bedrijf, zodat u weet hoe alles loopt en waarom dat zo is. Weten wat er speelt en hoe baten en kosten zich tot elkaar verhouden is erg belangrijk. Alert blijven is één van de meest belangrijke punten. Zo blijft u altijd aan het roer staan van uw eigen bedrijf. Spreek daarnaast ook altijd uw verwachtingen uit wanneer u uw administratie uitbesteed. Welke taken moeten worden uitgevoerd? Hoe en wanneer wilt u dit geregeld hebben? Hoe moeten de facturen eruitzien? Dit zijn allemaal zaken waar over nagedacht moet worden om alles vlekkeloos te laten verlopen. 

De taken van een boekhouder

Een boekhouder houdt zich bezig met een aantal zaken. Bijvoorbeeld het bijhouden van inkomsten en uitgaven. Zo wordt er een overzicht gehouden in de financiële situatie van uw onderneming. Ook houdt een boekhouder financiële transacties bij, worden verslagen opgesteld en nauwkeurig verifiëren van documenten behoort tot het takenpakket. Een boekhouder is verantwoordelijk voor het opmaken van facturen, het opstellen van jaar- en resultatenrekeningen, het doen van BTW-aangifte en het uitvoeren van bankverrichtingen. Wanneer u uw administratie uitbesteed, kies altijd voor een full-service kantoor. Zo kunt u verschillende diensten uitbesteden bij hetzelfde bedrijf. En dat is wel zo handig!

Op zoek naar een boekhouder in Valkenswaard? Of een administratiekantoor in Veldhoven? Neem contact met ons op, wij van AD-Vi helpen u graag.

http://www.advi.nl