Joomlaboek
Image default
Aanbiedingen

3 must-knows wanneer je serieus nadenkt over een haartransplantatie

3 must-knows wanneer je serieus nadenkt over een haartransplantatie

Het hebben van haar is voor heel veel mensen heel vanzelfsprekend. Het kan dan ook enorm frustrerend zijn wanneer je last hebt van haaruitval of beginnende kaalheid. Het haarverlies is iets waar je niets aan kan doen maar wat wel een behoorlijke impact kan hebben op jouw fysieke en vooral ook mentale gesteldheid. Een haartransplantatie is dan ook voor velen een serieuze overweging. In dit blogartikel vertellen we je meer over het ondergaan van een haartransplantatie zodat je een beter beeld krijgt van de 3 belangrijkste overwegingen. 

Eenmalige behandeling

Een groot voordeel van een haartransplantatie in tegenstelling tot het gebruik van haargroei-bevorderende medicatie is het gebrek aan bijwerkingen. Het is een chirurgische ingreep waarbij er letterlijk haar (uit het gezonde donorgebied) wordt weggehaald om vervolgens in het kaler wordende gedeelte van de hoofdhuid te plaatsen. De gezonde haarzakjes hechten aan hun nieuwe plek en beginnen daar weer verder te groeien. De behandeling is een investering waar je de rest van je leven plezier aan hebt doordat het effect blijvend is. Er is weinig tot geen kans dat je dezelfde behandeling nog een keer hoeft te ondergaan omdat de kale plekken op die plekken nooit meer terug zullen komen. Dit maakt het ook de effectiefste behandeling voor haarverlies. 

Wat kost het?

De kosten van de haartransplantatie worden opgemaakt aan de hand van de grootte van de ingreep. Hoe meer haarfollikels je wilt transplanteren hoe duurder de behandeling wordt. De haartransplantatie is niet per se een goedkope ingreep maar wel een investering die je eenmalig hoeft te doen.  Na een gemiddelde behandeling ben je pak ‘m beet tussen de €2.000,- en €5.000,- lichter. De haartransplantatie kosten worden (helaas) in bijna alle gevallen niet vergoed door de zorgverzekeraar doordat het haarverlies gezien wordt als cosmetische chirurgie.  

Medische specialisten

Wanneer je op zoek bent naar een kliniek die jou kan helpen bij het maken van de juiste keuzes rondom een haartransplantatie dan raden we je aan om een afspraak te maken bij de Zantman kliniek. Met 45 jaar ervaring in het vakgebied weten zij als geen ander welke behandeling het best geschikt is voor jou specifieke situatie. Een consult is altijd gratis en vrijblijvend waardoor je nergens aan vast zit en je altijd de mogelijkheid hebt om je te oriënteren. 

https://www.zantmankliniek.nl/