Joomlaboek
Image default
Aanbiedingen

Drink voldoende tijdens jouw wandeling

Het menselijk lichaam gebruikt veel vocht. Om het vocht in jouw lichaam op peil te houden, is het belangrijk om voldoende te blijven drinken. Zeker tijdens inspanningen raden wij aan om een aantal extra slokjes te drinken. Een lange wandeling kan bijvoorbeeld een actieve inspanning zijn. Het is belangrijk dat je onderweg voldoende vocht binnenkrijgt. Lees snel verder en begin voorbereid aan jouw wandeltocht. 

 

Wat is voldoende vocht? 

We horen vaak dat drinken erg belangrijk is. Het lichaam moet namelijk voldoende vocht binnenkrijgen. Het verschilt per persoon wat voldoende vocht is. Daarnaast spelen de omgevingsfactoren ook een belangrijke rol. Bij warme temperaturen drink je over het algemeen ook meer doordat veel vocht uit je lichaam wordt getranspireerd. Wij adviseren om iedere kwartier een aantal slokken te nemen. Als je wacht totdat je dorst hebt, dan ben je in principe al te laat. Voorkom klachten en drink een aantal slokken per kwartier. Wij adviseren om water te drinken. Hier zijn namelijk geen extra stoffen aan toegevoegd. 

 

Rusten 

Tijdens een wandeling is het belangrijk om tussendoor te rusten. Je hoeft niet een hele route in één keer te lopen. Onderweg zijn er voldoende plekken om eventjes tot rust te komen. Geniet van de omgeving en zorg voor voldoende vocht. Een Mepal thermosfles zorgt ervoor dat het drinken lekker koel blijft. Bekijk vooraf waar jij je flesje eventueel kunt bijvullen met koud water of iets anders. Daarnaast adviseren wij jou om altijd een beetje geld mee te nemen. Onderweg kun je altijd wat kopen, mocht dat nodig zijn. 

 

Trainen

Het is belangrijk om in beweging te blijven. Als jij merkt dat je gedurende een dag eigenlijk bijna niet beweegt, dan adviseren wij jou om een wandeling te maken. De wandeling hoeft niet van lange duur te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om het wandelen te trainen. Begin met een klein stukje en ga steeds een stukje verder. Naast het trainen van het wandelen, is het ook belangrijk om het drinken te trainen. Sta stil bij jouw vochtbalans. Een juiste vochtbalans draagt bij de gezondheid van jouw lichaam.  

 

https://www.mymepal.com/