Joomlaboek
Image default
Aanbiedingen

Vijf tips om jezelf te blijven motiveren tijdens het hockeyseizoen

Vijf tips om jezelf te blijven motiveren tijdens het hockeyseizoen

Soms is het moeilijk als hockeyspeler om alles in je leven te balanceren. Je besteedt veel tijd aan werk, school, vrienden, familie en dan moet je ook nog veel trainen voor hockey. Je hobby kan zo snel minder leuk worden. En dat moet voorkomen worden. Want hockey brengt je veel goeds. 

Je blijft in contact met je hockeymaatjes en tegelijkertijd blijf je actief. In deze blog helpen we je gemotiveerd te blijven tijdens het hockeyseizoen met vijf handige tips!

 

  1. Stel doelen voor jezelf

Door doelen te stellen voor jezelf, kun je jezelf motiveren om hard te werken en te blijven verbeteren. Zorg ervoor dat je doelen realistisch en meetbaar zijn, zodat je je voortgang kunt bijhouden en jezelf kunt blijven uitdagen.

Doelen die je kunt stellen:

  • Het verhogen van je conditie door een keer per week te gaan hardlopen.

  • Het scoren van minimaal tien doelpunten gedurende het seizoen.

  • Het vergroten van je teambijdrage door elke wedstrijd minstens een assist te geven.

 

  1. Leer nieuwe trucjes

Het leren van nieuwe trucjes en vaardigheden kan erg motiverend zijn. Probeer nieuwe dingen uit en experimenteer om jezelf uit te dagen en je vaardigheden te verbeteren. Tip: een hockeydoel kopen voor thuis kan je helpen om meer te oefenen. Je maakt het jezelf makkelijker om te beginnen.

 

  1. Vind een trainingsmaatje

Samen trainen met een vriend of teamgenoot kan je helpen gemotiveerd te blijven en het kan ook erg leuk zijn. Je kunt elkaar motiveren en feedback geven om elkaar te helpen verbeteren. 

Ook als je weinig tijd hebt, is dit mogelijk. Onthoud dat bewegen goed voor je is, het kan stress verminderen. En door samen te hockeyen spendeer je tijd met goede vrienden. 

 

  1. Wees niet te serieus, maar blijf wel gefocust

Hockeyen moet leuk zijn, maar je moet ook gefocust blijven tijdens de trainingen en wedstrijden. Probeer plezier te hebben, maar vergeet niet dat je ook serieus moet blijven om te kunnen presteren.

Stel realistische doelen voor jezelf en blijf gefocust op wat je wilt bereiken. Houd je voortgang bij en vier ook vooral je successen. Houd je aandacht bij het heden, zo is het spel makkelijker en leuker. En werk samen met je teamgenoten, zo heeft iedereen een bijdrage en meer plezier.


https://hockeypartner.nl/