Joomlaboek
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij hypoallergeen kattenvoer?

Waar moet je op letten bij hypoallergeen kattenvoer?

Hypoallergeen kattenvoer wordt ook wel nieuw eiwit of gehydrolyseerd voer genoemd, en kan gehydrolyseerd eiwit en één koolhydraatbron bevatten. Veel mensen denken dat graanallergieën veel voorkomen bij huisdieren, maar ze zijn eigenlijk heel ongewoon. Katten zijn vaker allergisch voor dierlijke eiwitten, dus door ze te hydrolyseren, laat men het lichaam denken dat het geen allergenen zijn.

Hydrolyse houdt in dat een eiwit in kleinere stukjes wordt afgebroken, waardoor het immuunsysteem er niet op kan reageren. Dit betekent dat hypoallergene voeding nog steeds rundvlees, vis, kip of andere eiwitten kan bevatten, maar dat deze gehydrolyseerd zijn en dus waarschijnlijk geen probleem zullen vormen.

Hypoallergene voedingsmiddelen

Andere hypoallergene voedingsmiddelen bevatten andere soorten dierlijke eiwitten dan rundvlees, vis of kip. Deze minder gebruikelijke eiwitten worden vaak nieuwe eiwitten genoemd. Granen of koolhydraten zijn minder waarschijnlijk een probleem, maar een hypoallergeen dieet kan ook slechts één van deze opties bevatten om de variabelen verder te verminderen.

Om de zaken nog ingewikkelder te maken, is gebleken dat sommige voeders voor gezelschapsdieren ook ingrediënten bevatten die niet op het etiket staan. Dit maakt het nog moeilijker om ingrediënten te vermijden waar uw kat allergisch voor is of om uit te zoeken waar uw kat allergisch voor is. Het vinden van een hoogwaardig, betrouwbaar hypoallergeen kattenvoer is van het grootste belang als u en uw dierenarts vermoeden dat uw kat voedselallergieën heeft.

Leeftijd van de kat

De Association of Animal Food Control Officials (AAFCO) beveelt aan om kittens en volwassen katten verschillende diëten te geven. Bij het zoeken naar hypoallergeen kattenvoer nat moet daarom rekening worden gehouden met de voedingsbehoeften van deze twee leeftijdsgroepen. De meeste hypoallergene voeders zijn ontworpen om aan de behoeften van een volwassen kat te voldoen, maar er zijn ook kittenformules te vinden.

Senior of geriatrische katten zouden hypoallergeen kattenvoer voor volwassenen moeten eten, maar sommige producten kunnen gelabeld zijn voor senioren. Deze voeders kunnen toegevoegde ingrediënten hebben om een ouder wordende kat te helpen, maar de voedingsbehoeften zullen nog steeds de AAFCO aanbevelingen voor een volwassen kat volgen.

Gewicht van de kat

Zwaarlijvigheid is een veelvoorkomend probleem bij huiskatten. Als u een kat met overgewicht heeft die ook hypoallergeen voer moet krijgen, is het verminderen van de totale hoeveelheid voer de beste optie om uw kat te laten afvallen. Het verhogen van de hoeveelheid beweging die uw kat krijgt zal ook helpen om het gewicht van uw kat te krijgen, maar het verminderen van calorieën, ongeacht het soort voer dat u geeft, is wat uw kat echt zal helpen om die ongewenste kilo’s kwijt te raken. Op deze manier zullen ze zich beter voelen, niet alleen omdat ze minder gewicht hebben dat hun gewrichten belast, maar ook omdat hun huid en vacht comfortabeler zijn door het hypoallergene voer.

Veterinaire Toestemming

Voor sommige hypoallergene kattenvoeders is toestemming van een dierenarts nodig voordat u ze kunt kopen. Dit komt omdat deze voeders niet ontworpen zijn voor katten die geen vastgestelde allergieproblemen hebben. Veel “voorgeschreven” diëten zijn bedoeld om onder begeleiding van een dierenarts te worden gevoerd, omdat ze niet zullen werken zoals bedoeld, als u uw kat andere dingen voert of de symptomen van uw kat niet met andere therapieën aanpakt.