Joomlaboek
Image default
Dienstverlening

Bezoekersregistratie verplicht? Lees er hier meer over!

Bezoekersregistratie verplicht? Het is inderdaad verplicht om je bezoekers te registreren, zodat zij in geval van calamiteiten snel kunnen worden opgespoord als het pand ontruimd dient te worden. Digitale toegangsregistratie gaat echter verder dan enkel toegangsbeheer. Je controleert namelijk niet alleen wie er toegang heeft tot je pand, maar ook of al je medewerkers aanwezig zijn. Dit is niet alleen zeer handig voor je panning, maar zorgt er dus ook voor dat je meteen ziet wie er aanwezig is als er sprake is van een calamiteit. Zo kun je als organisatie efficiënter en veiliger werken. Ook kun je op een veilige manier de toegang verschaffen tot jouw bedrijfspand en inbrekers of andere ongewenste gasten buiten de deur houden. In dit artikel gaan wij dieper in op de grootste voordelen van bezoekersregistratie en welke voordelen dit nog meer te bieden heeft. Lees snel verder voor meer informatie over bezoekersregistratie, security management en toegangscontrole.

Je ziet welke BHV’ers aanwezig zijn
Bezoekersregistratie is verplicht, omdat het bedrijfshulpverlening team van je bedrijf zo altijd kan zien wie er in het gebouw aanwezig is. Door bezoekers digitaal te registreren, kan er altijd voor gezorgd worden dat er voldoende BHV’ers aanwezig zijn en hier ook voldoende grip op is. Wil je dat er voldoende BHV’ers zijn in geval van calamiteiten, dan dient er met allerlei zaken rekening te worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan vakantie, ziekte en eventuele ploegendiensten van personeel. Bij het maken van een personeelsplanning dient hier rekening mee te worden gehouden. Zo kan iedereen bij calamiteiten op tijd uit het pand ontruimd worden en voldoe je tevens aan de Arbowet. Let wel op dat je ook de AVG wet naleeft. Dit betekent dat je bezoekers digitaal registreert en geen losse lijsten bij de receptiebalie hebt liggen die voor iedereen in te zien zijn. Je dient alle gegevens van bezoekers op een veilige manier te registreren.

Je kunt slim plannen op de aanwezigheid
De aanwezigheidsregistratie wordt doorgaans gecombineerd met toegangscontrole en de personeelsplanning. Door het personeel te registeren, kan een slimme personeelsplanning gemaakt worden. Wanneer een medewerker bijvoorbeeld meerdere overuren heeft gemaakt, kan ervoor worden gekozen een medewerker in te zetten die nog niet het voldoende uren behaald heeft.

Voordelen toegangscontrole

Bezoekersregistratie biedt diverse voordelen met zich mee. Niet alleen je bezoek registreert zich op dezelfde manier, maar ook al je personeelsleden. De volgende voordelen zorgen ervoor dat je organisatie efficiënter gaat werken:
– Je ziet meteen wie er in het pand aanwezig is
– Je kunt medewerkers en bezoekers eenvoudiger bereiken
– Je ziet meteen hoeveel BHV’ers er zijn en waar ze zijn
– Je kunt een stuk efficiënter werken als je daarnaast ook nog een urenregistratie systeem gebruikt. Je weet zo ook precies wie er welke uren in je bedrijfspand geweest zijn en of je bedrijf of organisatie ook echt zo efficiënt werkt.

Daarom beveiliging met toegangscontrole
Bezoekersregistratie is verplicht en helpt je ook bij de toegangscontrole van je bedrijf of organisatie. Toegangscontrole heeft je bedrijf of organisatie sowieso heel wat voordelen te bieden. Omdat er diverse soorten systemen zijn, is er altijd wel een systeem dat precies bij jouw bedrijf of organisatie past. De voordelen van toegangscontrole zijn onder andere ook:
– Toegangscontrole is voor zowel kleinere als grotere bedrijfspanden met meerdere toegangen geschikt. Zo kun je altijd over uitmuntende bedrijfsbeveiliging beschikken en het overzicht bewaren.
– Je kunt specifiek toegang verlenen aan bepaalde personen of groepen. Dit kun je al dan wel of niet met een tijdslot combineren.Dit maakt het mogelijk om gedetailleerd bij te houden wie op welk moment toegang tot je bedrijfspand heeft.
– Een toegangscontrolesysteem is zeer gebruiksvriendelijk. Het systeem is eenvoudig uit te breiden met updates of extra hindernissen. Goede software groeit mee met de behoeften van jouw bedrijf of organisatie.
– Je kunt een systeem met toegangscontrole eenvoudig installeren en integreren. Misschien heb je al specifieke beveiliging geïnstalleerd, zoals elektronische sloten. Deze kun je perfect met elkaar combineren.
– De systemen zijn ook van een data-opslag voorzien. Hierdoor kun je eenvoudig inzien wanneer, op welk tijdstip en hoe vaak iemand de toegangscontrole heeft gebruikt voor het betreden van je pand of een specifieke ruimte. Dit biedt diverse voordelen voor je bedrijf of organisatie.

Maatwerk bezoekersregistratie door GET

Je weet dat bezoekersregistratie verplicht is en bent op zoek naar een manier om op een veilige manier de toegang tot jouw bedrijfspand te verschaffen, waardoor goed zicht is op wie wanneer in jouw pand aanwezig is. Een systeem met toegangscontrole is altijd maatwerk. Elk bedrijfspand heeft zo zijn eigen behoeften en kenmerken. Met de software van GET weet je altijd zeker dat je te maken hebt met een toegangscontrole systeem van hoge kwaliteit. Met ons systeem verschaf je zowel medewerkers als bezoekers eenvoudig de toegang tot jouw pand. Neem meteen contact op met GET voor meer informatie of vraag een demo bij ons aan!

https://www.get.nl/