Joomlaboek
Image default
Dienstverlening

Wat is het werkschema van een elektricien?

Het werk van een elektricien is het hele jaar beschikbaar. De uren zijn afhankelijk van het type Elektricien. Een onderhoudselektricien werkt meestal volgens een vast bedrijfsschema. Dit rooster bestaat uit 40 uur per week. Dit is zonder weekends en ook zonder vakanties of late night-schema’s. Maar sommige elektriciens zijn oproepbaar en kunnen extra uren werken om nood problemen te diagnosticeren en te repareren. Een onafhankelijke contractant daarentegen werkt mogelijk niet op een consistente basis. Ze hebben het misschien de ene week druk en hebben dan een langzame week die de volgende week maar een paar uur nodig heeft. Een onafhankelijke aannemer heeft de meeste flexibiliteit in het werkschema van alle soorten elektriciens.

Vereiste opleiding en training

Een elektricien kan iedereen zijn met een middelbare schooldiploma of het equivalent daarvan. Een elektricien leert tijdens het werk in plaats van naar een hogeschool of universiteit te gaan voor een diploma. Deze opleiding wordt gegeven via een leerwerktraject dat vier tot vijf jaar duurt. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn en een jaar algebra-opleiding hebben genoten om leerling te worden. U moet ook slagen voor een proeve van bekwaamheid en een screening op middelenmisbruik. De stagiair moet elk jaar van de stage 144 uur klassikale opleiding volgen. Ze leren hier over blauwdrukken en elektrische code vereisten. Ook krijgen ze les over veiligheid en eerste hulp. Ze zullen ook wiskunde en elektrische theorie bestuderen. Elke leerling moet elk jaar 2.000 uur on-the-job training volgen. Naar een technische school gaan is een andere optie. Het zal betrekking hebben op fundamentele elektrische kennis en circuits. Afgestudeerden van een technische school kunnen in aanmerking komen voor krediet voor een stageprogramma.

Certificeringen en licenties

Een elektricien moet in de meeste staten een geldige licentie hebben. De website van de National Electrical Contractors Association bevat informatie over de vereisten van uw staat. Iedereen die een erkende elektricien wil worden, moet eerst slagen voor een schriftelijk examen om zijn kennis aan te tonen. In sommige staten is aanvullende certificering als meester-elektricien vereist. Je moet zeven jaar ervaring hebben als elektricien of een bachelordiploma in elektrotechniek of een gerelateerd vakgebied om in aanmerking te komen voor dit soort certificering. De meeste elektriciens anticiperen vaak op lonende carrières. Mensen die goed passen bij dit carrièrepad, genieten van activiteiten waarbij praktische problemen worden opgelost. Ze vinden het misschien ook leuk om te werken in situaties die veel denkwerk, feitenonderzoek en probleemoplossing vereisen.