Joomlaboek
Image default
Dienstverlening

Xbrl consultant

In 2017 gaan er een hoop dingen veranderen met betrekking tot het aanleveren van financieel rapporten. Voor de gemiddelde bedrijf zijn de verandering vaak niet goed bij te houden. Nu is er ook nog xbrl bijgekomen en steeds vaker moeten rapporten in xbrl aangeleverd worden. Het is slim om een xbrl consultant in te huren om al deze veranderingen bij te houden.

Een xbrl consultant

Voor begeleiding en advies over al deze veranderingen moet je een xbrl consultant in huren. Een xbrl consultant kan advies geven en het bedrijf begeleiden in de transitie. Het is namelijk wel een hele transitie als het bedrijf met andere systeem moet gaan werken. Een xbrl consultant kan meedenken en oplossingen zoeken op maat.

Wat is xbrl?

Nu hebben we uitgelegd wat een xbrl consultant allemaal kan doen, maar wat is xbrl? Xbrl is een open standaard dat ontwikkeld is voor het delen van financiële informatie over het internet. Met xbrl zijn er dan weer software ontwikkeld voor het opstellen en versturen van financiële rapporten. Een open standaard betekent dat er geen licentiekosten voor betaald hoeven te worden. Het is dan ook door veel bedrijven gebruikt om er software van te maken. In Nederland gaat het onder de naam sbr.