Joomlaboek
Image default
Dieren

Vrouwen zorgen nu eenmaal beter voor de hond of kat.

Met Werelddierendag op komst heeft online verzekeraar Proteq onderzoek laten doen naar ‘wie verzorgt het huisdier?’. Opvallende uitkomst is dat in het gezin vooral de vrouw de verzorging van hun hond of kat voor haar rekening neemt.

Zo wordt het voeren van de hond of kat in 60% van de huishoudens gedaan door de vrouw des huizes tegenover slechts 25% door de man. Het onderzoek is uitgevoerd door TNS Nipo in opdracht van Proteq, marktleider op het gebied van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten.

Kattenbak is vrouwenwerk

Niet alleen het voeren wordt voornamelijk door het vrouwelijke baasje gedaan. Ook het wassen en borstelen van het beestje blijkt een echte vrouwentaak. Als de viervoeter wat mankeert, is het vaak de vrouw die met het dier naar de dierenarts gaat. En als de hond of kat in huis iets heeft vies gemaakt, is het niet de man maar de vrouw die de rommel weer opruimt.

Het uitlaten van de hond is daarentegen weer iets wat gelijk verdeeld blijkt te worden. Zowel de man als de vrouw gaat dagelijks met de hond een stukje wandelen. Het schoonmaken van de kattenbak is echter weer iets dat de vrouw aanzienlijk vaker voor haar rekening neemt.

Emotionele eigenaar

Een mogelijke verklaring voor het feit dat de dagelijkse verzorging voor de hond en kat vaker neerkomt op de vrouw kan zijn dat de vrouw vaker dan de man bepaalt wat voor soort hond/kat wordt aangeschaft en zich bovendien ook vaak de emotionele eigenaar voelt. Uit het onderzoek blijkt wel dat bijna de helft van de vrouwen vindt dat hun partner in de loop van de tijd zorgzamer is geworden voor de verzorging van hun viervoeter.

Een hond luistert naar beiden.

Tot slot is een opvallende uitkomst dat honden geen onderscheid maken in de sekse van hun baasje als het gaat om het luisteren. De helft van de honden luistert het beste naar de man, de andere helft naar de vrouw. Het onderzoek is uitgevoerd door TNS Nipo, in opdracht van verzekeraar Petplan, onder 355 honden- en kattenbezitters.

http://www.hondenverzekeringen.org/informatie/waarom-een-hondenverzekering-afsluiten/