Joomlaboek
Image default
E-Books

Samen financieel gezond worden

Stel je voor, je komt uit het Verenigd Koninkrijk en je bent onlangs naar Nederland verhuist om hier te studeren en te werken. Je verhuist naar Rotterdam en gaat daar wonen in een appartementje. Je kent niemand hier in Nederland, maar je bent hier toch op zoek naar een baan. Je vindt het leuk om met mensen samen te werken en hun echt te helpen. Voordat je ergens aan de slag kan gaan, weet je dat je eerst de Nederlandse taal en cultuur moet kennen. Je neemt dus cursussen Nederlands naast je studie aan de Erasmus Universiteit. Het duurt even, maar na 3 seizoenen heb je het gevoel dat je het Nederlands genoeg beheerst om dan echt aan de slag te gaan.

 

Je weet dat je in het sociale domein wil gaan werken en bovendien heb je geleerd dat hier in Nederland alles omtrent de jeugd, werk en inkomen, schuldhulpverlening en de WMO geregeld wordt door de gemeente. Je gaat dus op zoek naar een vacature gemeente zuid-holland. Na veel zoekwerk kom je uit op de website van ProfessionalPartners, een organisatie die je helpt aan het werk te komen in het sociale domein.

 

Aangezien je economie aan het studeren bent, lijkt het je logisch om aan het werk te gaan als schuldhulpverlener. Zo combineer je je studie met je passie: mensen helpen. En dat doe je als je schuldhulpverlener bent! Je bemiddelt dan tussen de schuldenaar en de schuldeiser. Bovendien help je de schuldenaar weer financieel gezond te maken door het maken van een budgetplan en hem of haar daarin te begeleiden. Je merkt dat het lastig is om in deze sector aan het werk te komen, maar dan vind je een vacature schuldhulpverlener bij ProfessionalPartners en je weet gelijk dat dit dé gouden kans voor jou is. Je solliciteert en je wordt aangenomen. Voor meer informatie over het werk van een schuldhulpverlener kijk je op de site van ProfessionalPartners.

https://professionalpartners.nl/