Joomlaboek
Image default
Huishoudelijk

De printers op de markt

Op de Nederlandse markt zijn heel veel verschillende soorten printers verkrijgbaar. Veel mensen kennen de huis-tuin-en-keuken printer zoals jij hem waarschijnlijk ook in huis hebt staan. Een hele nieuwe ontwikkeling is de 3D printer. Hele gebouwen, nieuwe producenten en zelfs eten wordt tegenwoordig gemaakt met behulp van deze printer. De 3D printer is de meest disruptive innovation als het gaat om de print branche. Toch is dit niet de printer waar ik het met u over ga hebben in dit artikel. We gaan het in dit artikel over een heel ander soort artikel hebben.

Als eerst ga ik het hebben over inkjet printer. Dit is de printer zoals je hem thuis hebt staan. Nu vraag je je misschien af waarom ik van de 3D printer weer de stap terug doe hiernaar toe. De reden is dat dit de meest algemene printer is en dus van grote invloed is. De printer is in veel soorten en maten verkrijgbaar voor in huis, maar wordt ook indrustrieel gebruikt door bedrijven. 

Hoewel deze printer bedoelt is om op papier te printen. Kunnen andere printers daarin tegen weer op een heleboel andere dingen printen. Neem bijvoorbeeld de tht printer. Deze printer is instaat om op verschillende materialen te printen en dit maakt de mogelijkheden op de markt veel uitgebreider. Het creëert kansen voor bedrijven.

Tot op heden zijn printers helaas nog niet heel milieu vriendelijk. De inkt is slecht voor het milieu en de inkt wordt vaak verpakt in plastic omhulsels. Dit probleem wordt opgelost met de hot foil printer. Deze gebruikt droge inkt en bedrukt door materiaal te verwarmen.

Als je een printer gaat aanschaffen moet je als eerst stil staan bij het doel waarvoor je het gebruiken gaat. Op welke manier ga je printen en hoe vaak? Er zijn bedrijven die bijvoorbeeld loten printen en dan heb je een lotnummer printer nodig.

http://www.kba-metronic.com/nl/