Joomlaboek
Image default
Industrie

Een veilige werkomgeving met de stapelaar opleiding

Omdat je volgens de Arbowet als ondernemer verplicht bent om je werknemers te voorzien van een certificaat dat aantoont dat zij de machine die zij besturen ook echt onder controle hebben is het verstandig om hen een veilige stapelaar opleiding te laten doen, zodat je dit als bedrijf kunt aantonen en niet in de problemen kunt komen. De werknemers moeten op een goede manier worden geïnstrueerd met betrekking tot de machines waar mee wordt gewerkt. Werken zij in jouw bedrijf met een stapelaar dan dienen zij een stapelaar opleiding te volgen zodat zij met een certificaat een bewijs hebben. Ook heeft dit betrekking tot de andere middelen en machines waar mee wordt gewerkt binnen het bedrijf.

 

Verplichting van de Arbowet

Om aan de verplichting te kunnen voldoen begin je met het zoeken naar een stapelaar opleiding die goed aansluit bij jouw budget en jouw wensen. Op deze website heb je een zeer goede stapelaar opleiding gevonden wat je binnen een halve dag kunt laten afronden door de medewerkers. Kies je voor een ochtend opleiding of een opleiding in de middag, dan is dat beide geen enkel probleem. Er wordt op locatie gewerkt, wat ervoor zorgt dat er geen reistijd is  voor jouw werknemers en dit dus minder geld kost. Ook wordt er op locatie gewerkt om zo de eigen machines te gebruiken zodat de stapelaar opleiding effectief kan worden ingezet en de medewerkers direct aan de slag kunnen nadat zij het certificaat in handen hebben genomen.

 

Veilige manier van werken binnen het bedrijf

tijdens de halve dag dat de stapelaar opleiding wordt gegeven zal er een theorie en een praktijk examen worden afgenomen. Het certificaat dat zij krijgen wordt ook wel een EPT certificaat genoemd in vaktermen. Er kan nu veilig worden gewerkt met de stapelaar door middel van het volgen van de stapelaar opleiding.