Joomlaboek
Image default
Telefonie

Is een telefoon reparatie voor jou de beste optie?

Het zal je maar gebeuren. Je telefoon gaat stuk. Tegenwoordig kunnen we bijna niet meer zonder een smartphone, aangezien bankzaken zo geregeld worden, een mobiele telefoon de vaste lijn vervangt en veel zakelijke zaken ook via de smartphone geregeld worden. Wanneer je telefoon stuk gaat, heb je daarom twee opties: een nieuwe kopen of een telefoon reparatie laten verrichten. Maar wanneer is een telefoon reparatie de geschikte keuze?

 

Check eerst je rechten

Gaat jouw telefoon buiten jouw schuld om en binnen de garantietermijn van je aankoop kapot, dan heb je recht op garantie. Dit houdt meestal een kosteloze reparatie van je toestel in. Hiervoor wend je je tot de winkel, waar je jouw smartphone gehaald hebt. Je kunt online via garantiecheckers controleren of je nog recht hebt op garantie, wanneer je twijfelt. Is het defect veroorzaakt buiten de garantietermijn om of door eigen schuld, dan heb je geen recht op een kosteloze reparatie. Reparaties worden dan alleen gedekt door een eventuele aanvullende verzekering of door je inboedelverzekering met buitenhuis dekking.

Wat valt onder telefoon reparaties?

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het aan je smartphone laten repareren. Denk aan zaken, zoals:

  • Barsten in je scherm
  • Een kapotte microfoon
  • Defecte laadconnector
  • Versleten accu
  • Barst in de behuizing
  • Kapotte camera

 

Wat kan er niet gerepareerd worden?

Soms is je telefoon te beschadigd om gerepareerd te worden. In de volgende gevallen zit er vaak niks anders op dan een nieuwe telefoon te halen. Waterschade is een echte killer voor je smartphone, aangezien het water meerdere onderdelen kapot maakt. Vaak zijn dit juist meerdere, piepkleine onderdeeltjes zoals kleine transistortjes. Hierdoor is het bijna onmogelijk te achterhalen wat het defect precies veroorzaakt. Flinke valschade is een tweede no go. Bij extreme valschade zijn er vaak veel kleine onderdelen beschadigd, geplet of zelfs geperforeerd. Het is dan moeilijk te achterhalen wat er precies stuk is. 

GSM Reparatie Centrum

Bij GSM Reparatie Centrum kun je terecht voor al je defecten aan je smartphone of tablet. Reparaties kunnen in minder dan een uur plaatsvinden, waardoor je nooit lang zonder je toestel hoeft te vertoeven. Je ontvangt een goede garantie op je reparatie zonder extra kosten te hoeven betalen. Valt een toestel niet meer te repareren, dan betaal je helemaal niks door de No Cure, No Pay regeling. Besteed daarom je geld niet aan een compleet nieuw toestel, maar neem direct contact op met GSM Reparatie Centrum voor je snelle en voordelige telefoon reparaties.