Joomlaboek
Image default
Alarmsysteem

Lockpicking meester der sloten

Bij de kunde van lockpicking wordt de veiligheid van een slot op een eerlijke manier op de proef gesteld. Hierbij kijkt de lockpicker (iemand die de locksport beoefend.) naar de onderdelen van het slot, om te zien hoe hij of zij deze te slim af kan zijn.

Vervolgens oefent de lockpicker een techniek uit waarmee het slot onbeschadigd geopend wordt. Dit is waarom de reden lockpicking geassocieerd kan worden met criminele acties, maar het is echter een essentieel onderdeel bij het ontwikkelen van hang- en sluitwerk.

 

Lockpicking helpt

Juist omdat lockpickers zich zo verdiepen in de kunde van sloten kunnen er steeds betere systemen ontwikkeld worden. Ze maken gebruik van vernuftigde instrumenten om sloten te kunnen openen zonder dat ze hierbij enige schade toebrengen aan het slot dat zij onder handen nemen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is lockpicking daadwerkelijk een kunst. Alleen de mensen met een werkelijke liefde voor sloten zullen over het doorzettingsvermogen bezitten om deze kunde onder de knie te krijgen. Dit omdat het leren van lockpicking een zeer frustrerende klus kan zijn wanneer men alleen maar uit kijkt naar eventuele praktische toepassing.

Hoe meer je probeert het slot te openen des te sneller zul je gefrustreerd raken wanneer dit niet lukt. Alleen wanneer je er echt serieus de tijd voor neemt en bereidt bent er uren en uren achter elkaar aan te oefenen voor maanden achter elkaar zal het resultaten geven.

 

 

Is een lockpick setje legaal?

Lockpicking is gewoon toegestaan in Nederland. Een breekijzer of hamer biedt veel meer gevaar doordat het praktisch veel gemakkelijker inzetbaar is. Deze gereedschappen kan met ook niet verbieden omdat het voor vele gewoon dagelijkse gereedschappen zijn zonder dat ze hiermee andere intenties mee hebben.De verantwoordelijkheid ligt bij de gebruiker van de gereedschappen.

Dus ja het bestellen van een lockpick set is volledig toegestaan in Nederland.

http://www.lockpickinguniversiteit.nl/