Motorchip Tuning is een methode waarin de computerbesturingseenheid is gerepareerd, waardoor het voertuig anders wordt uitgevoerd volgens uw specificaties. Het is alsof je een nieuw hart in je oude voertuig zet. Dit is ook bekend als het opnieuw modelleren van voertuigen. De kosten van het hele ding hangen af van hoe je het gedaan krijgt. Een motor-tune-up-chip is een integraal onderdeel van uw voertuigencomputer en elektrische systemen.

  

Een slechte chip kan ervoor zorgen dat uw motor anders loopt. De reden waarom ze slecht zijn, is omdat de oude software-instellingen niet langer reageren op de opdrachten van uw auto’s verschillende systemen. Het ECM kan bijvoorbeeld een lift in de cilinderdruk voelen, maar niet de oliedruk. Dit zal van invloed zijn op hoe uw motor gedraagt. De andere oorzaken omvatten vuile motoren en versleten timingriemen. Het is ook mogelijk om uw brandstofmengsel te mengen, wat een oorzaak van uw motor kan zijn die niet goed reageren.

 

Motor timing wordt ook beïnvloed door een slechte chip. Als de fabrieksinstelling wordt gewijzigd, kan de timing negatief worden beïnvloed, evenals de algehele prestaties van de auto. De motor reageert mogelijk niet goed bij het versnellen of vertragen of vertragen.

De timing kan ook inconsistent worden, zo vaak de snelheid van de auto is gewijzigd tijdens het rijden.

 

Een ander nadeel van chiptuning is dat het de vervanging van het fabrieksinjectiesysteem vereist. Als u het injectiesysteem niet hebt, moeten de zuurstofsensor, de spanningsregelaar, inactieve snelheidssensor, drukschakelaar en de brandstofpomp worden vervangen. De injector is het deel in uw motor dat het zuurstofniveau in de brandstof op een specifieke temperatuur bepaalt. Als dit vitale onderdeel mislukt, zal de auto niet presteren zoals het zou moeten. Een defecte zuurstofsensor kan een auto oververhit raken en niet toestaan dat voldoende lucht aan het brandstofmengsel wordt afgeleverd. Als dit gebeurt, dan heeft uw auto aanzienlijk minder stroom, hoewel u betere prestaties van uw voertuig krijgt.

 

Er zijn enkele voordelen aan motorchip tuning, evenals enkele nadelen. Bijvoorbeeld, wanneer de verbrandingskamer groter wordt gemaakt, is er meer luchtstroom. Dit betekent dat de hoeveelheid brandstof die per minuut kan worden verbrand, groter is, waardoor uw motor meer kracht geeft. Ook, wanneer de hoeveelheid brandstof is verlaagd, wordt uw motorprestaties ook afgenomen.

Het effect van deze veranderingen is echter meestal onbeduidend en zal niet veel een verschil maken voor de prestaties van uw auto.

 

Motoropname is een andere methode om uw voertuig aan te passen. Opname is waar u één apparaat of component vervangt, maar laat de originele motor intact. Wanneer u de tuner verwijdert, voert het voertuig uit als een nieuwe chip of systeem. Als het voertuig echter al Banger is, wordt het aanbevolen om de hele chip te vervangen, zodat deze correct werkt.

Benieuwd naar de mogelijkheden van chiptuning? Klik hier voor meer informatie