Joomlaboek
Image default
Auto’s en Motoren

Tips om het interieur van je auto schoon en fris te houden

Als het gaat om het onderhoud van het auto interieur, geldt het spreekwoord “voorkomen is beter dan genezen”. Als je vaak autorijdt of kinderen of huisdieren hebt, kan het interieur van je auto, met al zijn hoeken en gaten, moeilijk te onderhouden zijn. Je kunt echter niet altijd je stofzuiger, borstels en reinigingsmiddelen bij de hand hebben om je auto schoon te maken. Hier zijn enkele snelle tips en trucs voor een schoon interieur. Het interieur reinigen was nog nooit zo eenvoudig!

Zet een prullenbak in je auto

De beste manier om je auto schoon en netjes te houden, is door er een prullenbak in te plaatsen. Dit bespaart je later tijd en moeite bij het verzamelen van afval. Afval kan op verschillende plaatsen in je auto terechtkomen, waaronder compartimenten, voetenruimtes, de vloer en de ruimte tussen de voorstoelen en de console. Een prullenbak in je auto kan voorkomen dat vuil zich verspreidt. Een waterdichte prullenbak met deksel kan een uitstekende keuze zijn. Hij kan aan de hoofdsteun van de voorstoel worden gehangen. Een simpele plastic zak volstaat en past gemakkelijk in het compartiment van je autodeur. Zorg ervoor dat je de prullenbak leegt als deze vol is.

Ruim de bekerhouders op

Morsen, kruimels en condens. De bekerhouders in je auto kunnen plakkerig en vies worden. Een uitstekende methode om deze bekerhouders schoon te maken, is door een oude sok te nemen en deze rond de houder te wrijven om al het vuil weg te vegen. Voor het beste resultaat spuit je de sok voor het schoonmaken in met een allesreiniger. Bovendien kunnen voeringen of siliconen cups worden gebruikt om te voorkomen dat deze bekerhouders vuil of plakkerig worden. De siliconen bekers en voeringen vangen gemorst of vuil op, waardoor het gemakkelijker wordt om bekerhouders schoon te maken. Je hoeft ze alleen maar uit hun houders te halen. De plakkerige rommel kan ook worden verminderd door kopjes met koude dranken of koffie direct weg te gooien nadat je het drankje hebt opgedronken. Dit kan morsen of condensatie voorkomen.

Je auto fris laten ruiken met luchtverfrissers

Het gebruik van een luchtverfrisser is de meest effectieve manier om je auto te allen tijde fris en schoon te laten ruiken. Het aangename aroma is ook rustgevend voor de zintuigen en houdt je verfrist tijdens het rijden. Verschillende merken maken hoogwaardige luchtverfrissers en geuren. Deze zijn goed bereikbaar en redelijk geprijsd. Vervang ook regelmatig de luchtverfrissers om de binnenkant van je auto fris en schoon te laten ruiken.