Joomlaboek
Image default
Beauty en verzorging

Zo gaat een ooglaserbehandeling in zijn werk

Een ooglaserbehandeling wordt tegenwoordig vaak toegepast. Het is namelijk een erg effectieve oplossing voor mensen die van hun bril of lenzen af willen. Een behandeling met een laser van Laservision duurt maar een aantal minuten. Daarna moet je, afhankelijk van het soort laserbehandeling, een paar dagen tot een week herstellen, waarna je weer goed kunt zien. Maar hoe gaat een laserbehandeling nu eigenlijk in zijn werk? Wij leggen het je uit. 

De voorbereiding van de behandeling

Je kunt niet zomaar een laserbehandeling krijgen. De eerste stap is een grondig onderzoek. Bij de in-take afspraak worden je ogen helemaal bekeken en onderzocht. Zo krijg je speciale druppels in je ogen, waardoor je niet meer zelf kunt scherpstellen. Daarna wordt de sterkte onderzocht, zodat er een duidelijk beeld is van de staat van je ogen. Ook de dikte van het hoornvlies en de gezondheid van de ogen worden onderzocht. Daarbij wordt jouw medische geschiedenis doorgesproken en wordt er verteld over de eventuele risico’s. Daarna wordt er een conclusie getrokken of je wel of niet geschikt bent voor een laserbehandeling, waarna er een behandeling gekozen wordt door de arts. Er zijn namelijk verschillende technieken en dus hangt het soort techniek af van jouw ogen.

De behandeling zelf

Op de dag van de behandeling zul je verdovende oogdruppels krijgen, waardoor je geen last hebt van de behandeling. Daarna krijg je een speciale klem op de ogen, zodat je niet kunt knipperen. Vervolgens zal de behandeling gestart worden. Het kan zijn dat je de LASIK behandeling ondergaat, waarin er een dun flapje in het hoornvlies gemaakt wordt, welke opgetild moet worden om de onderliggende lagen te behandelen. Het kan ook zijn dat je een PRK-behandeling krijgt, waarbij het hoornvlies verwijderd wordt door de laser, zodat de onderliggende weefsels behandeld kunnen worden.

Nazorg na de behandeling

Nadat je de behandeling hebt gehad, zul je een tijdje wazig zien. Daarnaast zul je wat ongemak ervaren, omdat je ogen een beetje branden. Je zult dan ook een aantal dagen rust moeten nemen en gedurende die tijd de voorgeschreven oogdruppels moeten gebruiken. Zo hebben je ogen de tijd om rustig te herstellen en verminder je de kans op complicaties.