Joomlaboek
Image default
Boeken en Tijdschriften

Bezoek deze culturele hoogtepunten tijdens een bezoek aan Italië

Italië heeft zo enorm veel te bieden. Van haar prachtige, smaakvolle en traditionele keuken tot schitterende landschappen en steden. Menig mens zal zich er een leven lang kunnen vermaken. Maar, wanneer je op reis of op een vakantie bent, is je tijd doorgaans wat beperkter en zal je het moeten doen met de culturele hoogtepunten. Geen zorgen, deze zijn er meer dan genoeg. We zetten er een aantal op een rij.

 

Cinque Terre

 

De eerste van de hoogtepunten die we noemen mag je absoluut niet overslaan. De adembenemende schoonheid van deze omgeving zal je voor altijd bij blijven. Cinque Terre betekent vijf landen, maar in werkelijkheid omvat het gebied vijf dorpen. Monterosso, Vernazza, Manarola, Corniglia en Riomaggiore. Het bijzondere van dit UNESCO werelderfgoed, is dat de dorpjes zich nestellen tegen stijle rotswanden en ruige kliffen. De azuurblauwe wateren en de prachtige olijfbomen vormen met de geschilderde huisjes een prachtig kleurenpalet.  Hier moet je dus zijn geweest.

 

Grotta Azzurra

 

Als je een cursus Italiaans hebt gevolgd, dan zal je vast weten dat Grotta Azzurra staaat voor ‘de blauwe grot’. Dit is ook één van de absolute hoogtepunten van het Zuid-Europese land. De grot ligt op het eiland Capri en is al eeuwenlang een bekende plek. Dat komt omdat zich op deze plek een bijzonder natuurverschijnsel afspeelt. Het zonlicht reflecteert namelijk in de grot waardoor het water er helderblauw uitziet. Als je afreist naar deze plek is het mogelijk om in kleine bootjes de nauwe grot te betreden.

 

Carnaval in Venetië

 

Dat je een keer in je leven naar Venetië moet zijn geweest staat buiten kijf. Maar, als je het echt goed wil doen dan raden we aan om de stad met haar straten van water te bezoeken tijdens carnaval, twaalf dagen voor Aswoensdag. Op het podium in het middelpunt van de stad op het San Marcoplein zijn verschillende optredens. Dit is dan ook het middelpunt van alle feesten en activiteiten in Venetië. Maar door de hele stad heen zijn ook allerlei dingen te doen. Eén van de meest kenmerkende aspecten van het feest is dat iedereen er gemaskerd loopt. Een mysterieuze aangelegenheid dus.

 

Reis je verder door de Zuid-Europese landen? Bezoek dan ook de mooiste plekken in Spanje. Ook dit land heeft schitterende plekken en net als Italië een schitterende taal. Met een cursus Spaans kom je nóg meer te weten over de Spaanse culturele hoogtepunten.