Joomlaboek
Image default
Gezondheid

De psycholoog in Breda helpt u bij burn-out klachten

Mensen krijgen op steeds jongere leeftijd te maken met een burn-out. Dit wordt onder meer veroorzaakt door de hoge verwachtingen die jonge mensen zelf hebben en de hoge eisen die soms aan ze worden gesteld. Maar uiteraard kan iemand op elke leeftijd te maken krijgen met een burn-out. De psycholoog in Breda kan u bijstaan als u thuis zit met klachten die kenmerkend zijn voor een burn-out. Overigens hoeft dit lang niet altijd te maken te hebben met het werk. Ook door andere oorzaken kan het iemand te veel worden.

Wat is de therapie bij een burn-out?

Er is geen eenzijdige therapie om een burn-out te bestrijden. De periode van herstel verschilt ook sterk. De één is na enkele maanden weer in staat om zijn leven op te pakken, een ander kampt een jaar of langer met klachten. De psycholoog in Breda kan samen met u aan het herstel werken. Eerst moet de oorzaak van de klachten duidelijk zijn. Vervolgens moet worden bekeken hoe deze situatie kan worden veranderd. Het heeft immers geen zin om na het herstel weer in het oude patroon terecht te komen, dan zit u binnen de kortste keren opnieuw thuis.

Zoek hulp bij een burn-out

Het is belangrijk om bij een burn-out op tijd hulp te zoeken. Psychologie Praktijk Floor kan hulp bieden, bijvoorbeeld met gesprekstherapie. Soms zijn er ook andere klachten zoals niet meer auto durven rijden, niet meer naar buiten durven of de confrontatie met mensen niet meer aandurven. De psycholoog in Breda gaat samen met u aan de slag om stapje voor stapje uw leven weer op de rit te krijgen. Pas als u er klaar voor bent is hervatting van het werk aan de orde. Hiervoor kan er ook contact zijn met de werkgever of de uitkerende instantie. Wilt u een afspraak maken om alle therapievormen te ontdekken? U vindt de contactgegevens op de website.