Joomlaboek
Image default
Gezondheid

Waar kun je in Breda terecht voor de beugel van Invisalign?

Wie een mooi recht gebit wilt, moet de beugel van Invisalign zeker overwegen! Met deze beugel kun je gewoon je dagelijkse dingen blijven doen en de ingreep kan op vrijwel iedereen toegepast worden. maar waar kun je in de omgeving van Breda terecht voor deze behandeling? En wat houdt het precies in? In dit artikel alle informatie die je nodig hebt!

Wat is Invisalign?

De beugel van Invisalign is net zoals een traditionele slotjesbeugel bedoeld om je tanden mooi recht te krijgen. Maar waar een slotjesbeugel vooral bij jongeren wordt gebruikt, is Invisalign juist heel erg geschikt voor volwassenen. De beugel is doorzichtig waardoor deze minder opvalt wanneer je hem draagt. Hij is ook uitneembaar zodat je gewoon een presentatie kunt houden, je tanden kunt poetsen en normaal kunt eten. Daarnaast is de behandelduur vaak een stuk korter dan bij een traditionele beugel. In de meeste gevallen duurt de behandeling 8 tot 12 maanden, waar dit bij een slotjesbeugel al gauw oploopt tot 18 of zelfs 24 maanden.

Ortho, mondhygiënist of tandarts?

Voor een behandeling met de Invisalign beugel heb je een tandarts in Breda nodig die hierin gespecialiseerd is. Dat kan overigens ook een ortho in Breda zijn. Een mondhygiënist is niet bevoegd om deze behandeling uit te voeren. Maar omdat je de beugel uit kunt nemen kun je wel gewoon langs gaan bij je mondhygiënist in Breda voor behandelingen. Zo blijven je tanden mooi schoon en krijg je dus minder snel last van gaatjes. Het makkelijkst is om te kiezen voor een praktijk waar meerdere specialisten in verschillende disciplines actief zijn. Dan kun je voor alle soorten mondzorg naar één en dezelfde locatie. Dat voelt niet alleen vertrouwder, het is ook administratief een stuk makkelijker.