Joomlaboek
Image default
Kinderen

3 natuurlijke luier opties voor baby's

Er zijn verschillende opties voor babyluiers, zoals: wegwerp luiers, katoenen luiers of doorspoelbare luiers zijn onder andere mogelijk. Welke optie het beste is voor je baby en het milieu is onderwerp van gesprek. Het is onduidelijk of het wassen van een wasbare luier een hogere milieu-impact heeft dan het weggooien van wegwerpluiers op stortplaatsen. Welke keuze u ook maakt, er moet met een aantal factoren rekening worden gehouden.

Waarom zijn wegwerpluiers een goede keuze?

Wegwerpluiers zijn zonder twijfel de meest praktische keuze. Er zijn geen wassen, spelden of inzetstukken om mee om te gaan. Chemicaliën en andere potentieel gevaarlijke stoffen zoals kleurstoffen, parfums, kunststoffen, chloorbleekmiddel en polymeergels kunnen echter in grote hoeveelheden worden aangetroffen in wegwerpluiers (natriumpolyacrylaat). Ademhalings- en huidirritaties zijn verbonden met de absorberende gels. Dus als u wegwerpartikelen wilt gebruiken, maar niet houdt van het idee om verontreinigende stoffen zo dicht bij de huid van uw baby te plaatsen, zijn er milieuvriendelijke wegwerp producten beschikbaar die van een katoenmix zijn en vrij van chloor, chemicaliën of gels.

Inlegkruisjes en doorspoelbare luiers

Een andere keuze is het gebruik van doorspoelbare luiers. Deze luiers bestaan ​​uit een herbruikbare schaal die wordt omsloten door een doorspoelbare voering. De biologisch afbreekbare inzetstukken verminderen de gebruikelijke hoeveelheid was die nodig is voor katoenen luiers. Je kunt als alternatief ook doorspoelbare voeringen krijgen die in elke katoenen luier passen.

Herbruikbare luiers

Hoewel het gebruik van wasbare luiers meer tijd kost. Ze kunnen echter geld besparen en minder luieruitslag veroorzaken en de zindelijkheidstraining versnellen. Bovendien bespaart u door te kiezen voor biologisch katoen het gebruik van schadelijke pesticiden, chemische meststoffen, chloorbleekmiddel en kleurstoffen.

Katoenen luiers

Er zijn veel verschillende stijlen van katoenen luiers. Alles-in-één katoenen luiers met ingebouwde waterdichte hoezen, de standaard voorgevouwen stijl met een aparte waterdichte hoes, de aansluitende stijl met elastische taillebanden, klittenband of drukknopen en zak luiers met een zachte binnenlaag, een waterdichte buitenlaag, en een stoffen inzet ertussen. Kies je voor een waterdichte luier, blijf dan uit de buurt van PVC en andere plastic houdende materialen. Kies in plaats daarvan een gemaakt van fleece, wol of biologisch katoen. Vermijd bij het reinigen van wasbare luiers het gebruik van in de handel verkrijgbare wasverzachters, bleekmiddelen en wasmiddelen met agressieve chemicaliën bij het wassen van wasbare luiers. Om uw kind te beschermen tegen potentieel gevaarlijke chemicaliën, kiest u wasproducten die zijn gemaakt met natuurlijke en biologisch afbreekbare ingrediënten.