Joomlaboek
Image default
MKB

Zadelkruk Ergonomisch zitmeubel op kantoor

Zadelkruk aanschaffen? De juiste keuze voor uw rug!

 

Ergonomisch werken is voor veel mensen nog geen gewoonste zaak van de wereld blijkt uit het feit dat een hoop mensen last hebben van lichamelijke klachten. Vaak is men er zich niet van bewust dat er allerlei klachten kunnen ontstaan als men herhaaldelijk een zelfde taak uitvoert. Het is dus essentieel dat werknemers en werkgevers zich bewust worden van de risico’s op de werkvloer en aandacht schenken aan veilig en ergonomisch werken. Volgens de wet is een werkgever verplicht om maatregelingen te treffen die ervoor zorgen dat werknemers op een veilige en ergonomisch verantwoorde wijze haar of zijn taken kan uitvoeren. Uiteraard vergt dit tijd en geld van de werkgever maar als de condities op de werkplek goed zijn zal er ook minder uitval zijn. Een goede preventie verdient zich uiteindelijk zelf terug.

 

Ergonomische zadelkruk

 

Een goede werkomgeving moet aan verschillende regels voldoen. Zo moeten werkplekken op kantoor bijvoorbeeld minimaal 8m2 zijn en moet er achter de stoel nog 90 cm ruimte zitten zodat iemand nog goed achteruit kan rollen. Hiernaast wordt er veel aandacht geschonken aan het bureau wat bij voorkeur verstelbaar moet zijn en dat het beeldscherm waaraan gewerkt wordt recht tegenover het gezicht staat. Terecht wordt er veel aandacht besteed aan een goede bureaustoel maar dit voorkomt niet bij iedereen klachten aan gewrichten.

 

Bij het zitten op een gewone bureaustoel ontstaat een hoek van 90 graden in de heup- en kniegewrichten. Deze rechte hoek kan klachten veroorzaken omdat de knieschijven door de strak gespannen pezen in de scheenbenen dicht tegen de kniegewrichten aan worden gedwongen. Hierdoor neemt de druk op het kraakbeen toe en wordt het ontstaan van artritis versneld. Hiernaast is het voor het lichaam uitermate moeilijk en inspannend om het heupgewricht langdurig ongesteund rechtop te houden. Wanneer de dijbenen bij het zitten in een horizontale positie zijn kantelt het bekken bijna automatisch naar achteren en kromt de rug zich. Deze houding kan leiden tot pijn in de nek, schouders en onderin de rug. De kleine hoek waarin het heupgewricht dan staat leidt tot verstoring van de doorbloeding in het bekkengebied en benen.

 

Om bovenstaande ongemakken te voorkomen maak je gebruik van een zadelkruk. Zadelkrukken zorgen dankzij hun ergonomisch gevormde zadelzitting voor een actieve en natuurlijke zithouding. Door deze bijna staande houding worden de rugspieren geactiveerd en gesterkt. De hoek van 135 graden waarin de heup- en kniegewrichten staan garandeert een ongehinderde doorbloeding en wordt het lichaam minder snel moe.

 

Een zadelkruk is in veel beroepsgroepen inzetbaar. Overal waar langdurig in dezelfde houding wordt gewerkt of dit nu zittend of staande arbeid is voorkomt een zadelkruk veel onnodige lichamelijke klachten.

 

Tabouret Benelux uw zadelkruk leverancier!

 

Tabouret Benelux is de specialist in verrijdbare krukken zoals zadelkrukken, zadelstoelen en tabourets. Ons assortiment is met uiterste zorg samengesteld en bestaat uit hoogwaardige producten die garant staan voor jarenlang zitplezier. Wilt u meer informatie over één van onze producten neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

 

Tabouret Benelux

E-mail: info@tabouretbenelux.com

Telefoon: 033 – 7850399

http://www.tabouretbenelux.com/