Joomlaboek
Image default
Sport

Dagje markreelvissen in de zomer

Het is 05:30u als de wekker gaat. Het is hartje zomer en het eerste licht moet nog opkomen. Eigenlijk ben ik niet voor om zo vroeg op te staan, maar we gaan met enkele maten vissen op zee. Om 08:00u vaart de boot uit, maar wil er op tijd zijn. We gaan met een charterboot de zee op en die boten worden echt volgeladen. Sta dan ook liever op het voor- of achterdek, waardoor je minder direct buren hebt. Wanneer er 50 vislijnen per kant de zee in worden gelaten is het makkelijk om verstrikt te raken in de vislijn van een ander. Met minder buren links of rechts is de kans op het verstrikt raken in ieder geval een stuk minder. Daarbij is het gevoel ook beter. De kans op het haken van makreel lijkt groter aan de kop of achterdek. De makreel heeft een grotere kans om dan eerder jouw kunstaas tegen te komen dan iemand die midden op de boot staan. Een simpele optelling van kansberekening. 

Een nadeel van het voordek of achterdek is echter dat het deinen van de boot hier exponentieel voelbaar is ten opzicht van het midden van de boot. Enige zeebenen zijn dus wel een vereiste om tot vissen te komen. 

Vlak voor vertrek is nog snel even de hengelsport winkel bezocht voor een simpele hengel en molen. Als het maar stevig is om te sleuren. De slip wordt echt dichtgezet dus het is niet nodig om een technisch hoogstaande molen uit te zoeken. Als deze maar bestand is tegen veel kracht van enkele makrelen die naar de bodem willen zwemmen. Met een kleine viskoffer voor de interne mens, een fileermes, lood en onderlijnen ben je ook al snel klaar. Uiteindelijk korte conclusie, met gemiddeld 50 makrelen de man is het een succesvolle visdag. Daarbij heerlijk uitgewaaid en voldoende makrelen om lekker te gaan roken. 

https://www.sportvisgigant.nl/