Joomlaboek
Image default
Toerisme

Een fijne werkplek

Het is erg belangrijk om een fijne werkplek voor jezelf te creëren, zeker als je voor jezelf werkt en in je eigen huis de dagen door brengt. Dan is het erg fijn als je een kantoortje creëert waar je productief kunt werken en niet wordt afgeleid. Maar dit betekent niet dat de hele ruimte dan helemaal wit moet blijven, integendeel. Kleur blijkt namelijk veel effect te hebben op je stemming en dus ook je productiviteit. De kleuren op de muur hebben dus wel degelijk invloed op hoe jij functioneert achter je bureau. De kleur geel heeft de invloed dat je positiever door in het leven staat en daarnaast ook dat er meer creativiteit in je naar boven komt. De kleur blauw zorgt juist voor rust en ook voor de verhoging van je productiviteit.

 

Daarnaast heeft ook de inrichting van je kantoor invloed op hoeveel je per dag gedaan krijgt. Zo zorgt een open kast vaak voor onrust, je ziet namelijk alles in dit soort kasten liggen. Dus tenzij je heel erg netjes en geordend bent, raden wij je aan om een dichte kast uit te kiezen. Dit houdt je ruimte overzichtelijk en rustig. Daarnaast is het ook erg fijn als je bureau voor het raam staat, zodat je nog een beetje naar buiten kunt kijken. Verder is het ook een goed idee om planten in de ruimte te zetten. Dit zorgt ten eerste voor schone lucht, maar ook voor een goed humeur.

 

Verder is het natuurlijk van zeer groot belang dat je de juiste middelen gebruikt. Dus een computer die werkt, internet dat niet steeds uitvalt en de juiste software. Dit scheelt namelijk een hele hoop frustratie en dat scheelt ook nog een tijd. Gebruik bijvoorbeeld een online urenregistratie programma en ook salarissoftware.

 

Met deze tips zorg je voor een hele fijne plek om te werken.

http://www.cbbs.nl/