Joomlaboek
Image default
Auto’s en Motoren

Auto kopen of leasen?

Leasen kent iedereen wel van de auto van de zaak, maar het kan al een poosje ook als particulier. Je schakelt gewoon zelf een leasemaatschappij in, waar je je auto voor een vast maandbedrag als het ware huurt. Dit wordt wel ‘private lease’ genoemd. Soms, met name voor wat kleinere auto’s, is leasen goedkoper dan zelf aanschaffen. Op diverse websites kun je rekenvoorbeelden vinden die inzichtelijk maken wat een auto kost wanneer je hem zelf koopt, en wat je kwijt bent aan het leasen van diezelfde auto. Maar er zijn natuurlijk nog meer verschillen dan het totaalbedrag dat je voor de auto betaalt.

Lease auto biedt gemak

Het leasen van een auto neemt je zorgen uit handen die je met een eigen auto wel hebt. Wat als er iets aan de auto mankeert? Bij een eigen auto moet je zelf de reparatie regelen. De kosten daarvan kunnen behoorlijk oplopen en komen altijd onverwacht. Met een leaseauto hoef je alleen de leasemaatschappij in te schakelen. Die nemen je het geregel uit handen, en je betaalt niets extra. Aan het eind van de looptijd van je contract neemt de maatschappij de auto terug, en kun je een andere auto nemen. Heb je een auto gekocht, dan moet je zelf zien dat je van je gebruikte auto af raakt. Wil je na twee, drie of vijf jaar een nieuwe auto, dan betaal je opnieuw de hoge aanschafkosten. 

Wat past bij jou?

Kortom, houd je ervan zaken in de hand te houden, regel je graag zelf alles, en zie je niet op tegen onverwachte kosten, dan kies je er vermoedelijk voor een auto te kopen. Vind je het fijn om vooraf te weten waar je aan toe bent, wil je zekerheid en geen geregel, dan ben je waarschijnlijk beter af met lease. Auto kopen of leasen? Beslis zelf wat bij jou past

http://www.leaseautocentrale.nl/