Joomlaboek
Image default
Auto’s en Motoren

Een auto leasen is dat wat voor mij?

Bij het begrip auto leasen denk je misschien in eerste instantie aan zakenmensen en directeuren van grote bedrijven. Maar tegenwoordig kan in principe iedereen een auto leasen. Het enige wat je nodig hebt is een vast inkomen om de maandlasten te betalen. En een rijbewijs, als je zelf in de auto wilt gaan rijden. Tegenwoordig kun je voor heel scherpe prijzen een auto leasen. Goedkoop auto leasen is zelfs mogelijk via de bouwmarkt, want iedereen die zich maar een beetje associeert met de markt springt in het gat, omdat leasen steeds populairder wordt. En dat is dan weer gunstig voor de consument. Want de prijzen worden lager door de scherpe concurrentie en daar profiteer je direct van mee.

En als ik nu ineens mijn baan kwijtraak?

Wanneer je je baan verliest of er is een andere oorzaak voor een flinke inkomensdaling, dan heb je wel een probleem als je contract nog lang loopt. Want de leasemaatschappij heeft het maandbedrag berekend op de periode van de totale looptijd. En als je na 2 jaar wilt stoppen terwijl je contract drie of vier jaar is, dan zal de leasemaatschappij een boete in rekening brengen. En het nog te betalen bedrag moet dan in de meeste gevallen in één keer worden voldaan. Soms zijn er onvoorziene omstandigheden die je niet had kunnen weten op het moment dat je een leasecontract aanging. Maar als je onzeker bent over je financiële toekomst dan is het misschien beter een tweedehands auto te kopen, die kun je immers verkopen als je je geen auto meer kunt veroorloven.

Zijn alle kosten bij de leaseprijs inbegrepen?

De meeste kosten zitten in de leaseprijs. Het gaat dan om wegenbelasting, verzekeringspremie en de kosten van onderhoud en vervanging van onderdelen. De kosten die niet zijn inbegrepen zijn meestal de brandstofkosten, en natuurlijk de kosten voor de wasstraat en parkeergeld als je ergens betaald gaat parkeren. Ook bekeuringen die je oploopt voor fout parkeren of verkeersovertredingen moet je zelf betalen.

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/