Joomlaboek
Image default
Auto’s en Motoren

Tweedehands Hyundai kopen

Best een goed idee om je als jij je oriënteert op de occasionmarkt ook de optie om een tweedehands Hyundai te kopen eens serieus te bekijken. Wat zeker in het voordeel spreekt van de Hyundai in het algemeen is de zuinigheid van de auto’s. Daarnaast biedt het zoals een Zuid Koreaanse autofabrikant betaamt uitstekend rijcomfort.

Hyundai is ondertussen de grootste autofabrikant van Zuid Korea.

Hoewel het hoofdkantoor weliswaar in Seoul gevestigd is maar waar in Ulsan met name de productie van de auto’s plaatsvindt. Hyundai werd in 1967 opgericht en bracht in 1973 een eigen auto op de markt: de Hyundai Pony. Incidenteel zie je deze auto’s nog wel eens rijden op de Nederlandse wegen. De Pony was niet de beste auto die Hyundai ooit maakte, iets dat alles te maken had met de onervarenheid. Dat maakte Hyundai gaandeweg de jaren echter meer dan goed. Hyundai kwam met de Stellar en de Sonata en kende in 2013 een topjaar. Ben je geïnteresseerd in een tweedehands Hyundai, dan zou je kunnen denken aan een gebruikte auto uit de huidige modellenreeks; de i10, i20, i30, Kona, Nexo of bijvoorbeeld de Tucson. Het kan echter ook gaan om een wat ouder model van Hyundai, bijvoorbeeld in de vorm van de Getz of de Grandeur. Dit jaar is het de bedoeling dat Hyundai een begin maakt met een eigen luxe merk; de Genesis. Deze zijn wat rijker uitgevoerd dan de gemiddelde Hyundai. 

Rijd je een tweedehands auto, dan doe je er ongeacht het merk goed aan te weten wat je doet als je met pech strandt. Er wordt tegenwoordig pechhulp on demand aangeboden. Heb jij pech, dan bel je en doorgaans heb je binnen een half uur een monteur bij de auto. Je betaalt hem gewoon voor de diensten die hij levert. Een abonnement is dus niet nodig.