Joomlaboek
Image default
Dienstverlening

Gouden tijden voor hypotheekadviseurs

Nu de markt voor koopwoningen piekt, neemt het aantal vacatures voor hypotheekadviseurs toe. Banken, verzekeraars en financieel adviesbureaus kunnen het aantal adviesaanvragen bijna niet aan. Voor hypotheekadviseurs zijn het gouden tijden. Natuurlijk houdt deze hausse in de koopwoningmarkt niet voor altijd aan en zullen er ook mindere tijden aankomen. Maar ook dan zullen woningkopers een professional met kennis van wet- en regelgeving en belastingen in de arm willen nemen.

Uiteraard, er zijn stemmen die beweren dat alle kennis die een hypotheekadviseur bezit ook op het internet is te vinden. Ook zijn er online diverse tools te vinden die geïnteresseerden helpen bij het maken van een keuze voor een hypotheek. Toch zal er altijd vraag zijn naar een hypotheekadviseur die in staat is om al die kennis en tools correct te vertalen naar de situatie van de klant en vice versa. Daarnaast is grondige kennis van hypotheken en de bijbehorende wet- en regelgeving belangrijk zodat de adviseur een persoonlijk en accuraat advies weet op te stellen.

 

Voorbereiden op mindere tijden

Toch is het goed dat hypotheekadviseurs beseffen dat het huidige hoogtepunt van de markt voor particuliere koopwoningen niet tot in het oneindige zal duren. Zeker beginnende hypotheekadviseurs doen er goed aan om in het achterhoofd te houden dat de markt de komende jaren kan inzakken.

Het is daarom verstandig om nu al voorbereidingen te treffen. Bijvoorbeeld door focus te verleggen naar andere markten, zoals die voor zakelijk onroerend, of nichemarkten zoals woonboten of een specifiek marktsegment.

 

Geen one-size-fits-all-benadering

Als het gaat om zakelijk hypotheken dan is het goed te beseffen dat het speelveld bij zakelijk hypotheekadvies veel breder is. Naast de hypotheekvorm, gaat het bij bedrijfshypotheken ook over de ondernemingsvorm, pensioen, verzekeringen en ingewikkelde belastingwetgeving. Nog meer dan op de particuliere koopwoningmarkt geldt dat voor zakelijke hypotheken een one-size-fits-all-benadering niet werkt. 

Elke onderneming is uniek en ook elke ondernemer is uniek. Dat betekent dat een hypotheekadvies voor bedrijfsonroerend goed meestal een grotere uitdaging vormt voor hypotheekadviseurs. Voor de échte financiële professionals vormt dit natuurlijk alleen maar een extra aansporing om zich in de materie vast te bijten. Bekijk de openstaande vacatures voor hyoptheekadviseurs.