Skin bleaching is letterlijk genomen ‘het lichter maken van de huid’. Skin bleaching heeft vooral in Europa een erg slechte naam. Men denkt vaak meteen aan discriminatie en vindt de term skin bleaching dan ook niet gepast. Echter worden producten die onder deze noemer vallen vaak ook gebruikt voor hele andere doeleinden.

Meestal wordt een dergelijk product namelijk gebruikt om donkere vlekken waar men niet blij mee is te verwijderen of eigenlijk lichter te maken zodat deze niet meer opvallen. Vaak werkt dit veel effectiever dan een normale pigmentvlekkencrème. Echter moet je wel oppassen en nooit zomaar een product op de zwarte markt of uit het buitenland kopen.

 

Het gebruik van pigmentverlichtende crèmes in Nederland

In Nederland wordt veel gebruik gemaakt van pigmentvlekkencrèmes die eigenlijk onder de noemer skin bleaching vallen. De producten worden gebruikt voor het bestrijden van huidproblemen zoals donkere oksels en knieholtes maar ook voor pigmentvlekken, donkere vlekjes in het gezicht, donkere kringen rondom de ogen, ouderdomsvlekken, melasma en nog vele andere huidaandoeningen.

 

 

Welke crèmes zijn goed en betrouwbaar?

Kies voor een merk dat Europees goedgekeurd is zoals uit Nederland of Duitsland. Ik neem Skin light crème als voorbeeld. Deze crème is ontworpen door Nederlandse fabrikanten, de crème voldoet dan ook aan de strenge Europese eisen. Skinlight is zeker een goede keuze, de crème is PH-neutraal en bevat geen parfum. Ook werkt Skinlight heel goed en langdurig. Indien je meer over dit product te weten wilt komen, google het dan eens of bezoek hun webshop. Het product is alleen via internet verkrijgbaar en bij één vestiging in Amsterdam te koop.

 

http://www.huidbleken.net