Joomlaboek
Image default
Hobby en vrije tijd

Een atelier, waar moet je op letten?

Een atelier om in te werken, die voldoet aan jouw wensenlijstje is vaak niet één, twee, drie gevonden. Jouw wensen- en eisen lijstje zal al snel de basis vormen voor de beperkingen en mogelijkheden waar je tegenaan zult lopen bij het vinden van een atelier. Maar waar moet je op letten in de zoektocht naar jouw atelier en wat is er mogelijk?

De juiste afmeting

Denk bij het aanschaffen van een atelier allereerst aan de afmetingen. Hoeveel ruimte heb je nodig om jouw werk uit te voeren? En hoe ziet dat er over een aantal jaar uit, heb je dan nog steeds evenveel ruimte nodig of verwacht je dan meer ruimte nodig te hebben? Want het zou natuurlijk erg vervelend zijn als je het perfecte atelier hebt gevonden, maar er al snel genoeg achter komt dat het toch te klein blijkt te zijn. 

Locatie

Wat vind je belangrijk qua locatie? Wil je dat het atelier bijvoorbeeld op fietsafstand te bereiken is of ben je bereid om een stukje te rijden? Of zou je het liefst een atelier in de achtertuin hebben. Ook dat laatste is mogelijk. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een prefab atelier te bouwen. Zo kun je een op maat gemaakt atelier ontwerpen en deze in je tuin of als aanbouw aan je huis laten plaatsen. 

Op basis van de gewenste afmetingen en locatie kun je gaan bepalen wat voor atelier je zoekt en waar precies. Dan kun je vervolgens na gaan denken of je een atelier wilt kopen of huren. 

Kopen of huren?

Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden in de aanschaf van een atelier. Zo ook in de keuze of je een atelier wilt huren of liever wilt kopen. Wat daarin de beste optie is, afhankelijk van je wensen lijstje en je budget. 

Mocht je budget groot genoeg zijn voor het kopen van een atelier, dan is dit een goede optie. Dit omdat je atelier dan altijd voor jou beschikbaar is, zolang je maar wil. En heb je jouw atelier niet meer nodig, dan kun je deze op ieder gewenst moment weer verkopen. 

Wanneer je budget wat kleiner is, is huren een goede optie. Je gebruikt dan een vast maandelijks bedrag voor jouw atelier. Wil je geen gebruik meer maken van je atelier, dan zeg je simpelweg de huur op. Je hebt dan niet het risico dat je er mee blijft zitten en het niet verkocht krijgt. Het nadeel hiervan is vaak wel dat je een minimale huurperiode hebt. 

Na de belangrijkste eisen en wensen op een rijtje gezet te hebben kun je gaan kijken naar jouw droom atelier. Het atelier dat je creativiteit extra laat stromen.

 

https://www.abs-bouwsystemen.nl/constructies/ateliers/