Joomlaboek
Image default
Onderwijs

Kies gericht de workshops voor je ckv programma

Doelgericht kiezen van workshops, succesvolle ckv!

Culturele en Kunstzinnige Vorming, het is al een aantal jaren verplichte leerstof in de bovenbouw van het onderwijs. Dat ckv een algemeen begrip is geworden, daar zijn we meer dan blij om. Het is een schoolvak dat heel wat bijdraagt aan de algemene ontwikkeling van leerlingen. Kunst en cultuur op zich dragen hun steentje bij tot een prettig en evenwichtig leven. Wie regelmatig kunst en cultuur beleeft, krijgt positieve impulsen en dat maakt een mens blij. Dit geldt zowel voor volwassenen als voor kinderen. Hoe ga jij je programma ckv boeiend houden? Wil je graag regelmatig advies en hulp van buiten? Workshops basisschool spelen een grote rol in het aanbod dat jij aan kinderen geeft. Kies de workshops doelgericht uit!

Welke workshops kies je voor je ckv?

De onderwerpen en thema’s die aan bod komen in workshops zijn heel uiteenlopend. We kunnen ze in categorieën samenvatten: dans, beeldende kunst, digitale media, circus, literatuur, muziek en theater. Dit zijn de grote hoofdgroepen. Wil je toch nog in een ander cultureel domein een workshop organiseren? Laat het de organisator weten, hij weet er gegarandeerd raad mee. Als extra push bij je workshops kun je ook rond thema’s gaan werken. Als je stelselmatig actuele thema’s in workshops aanbiedt, blijven de leerlingen up-to-date. Meer nog, ze gaan aandacht besteden aan onderwerpen die misschien ver van hun eigen leefwereld liggen. Weet je niet goed wat je als kunst en cultuur wil aanbieden? Vraag het aan de leerlingen en je docenten, zij zullen gegarandeerd een reeks voorstellen doen!

Hoe organiseer je workshops voor basisschool?

Je keuze hoe je workshops in je school zal aanbieden, hangt voor een groot deel af van het aantal uren dat je aan cultuur en kunt besteedt. Ga je een korte workshop per klas organiseren, op dezelfde dag of op verschillende dagen? Of ga je workshops voorbehouden tot op je schoolcultuurdag? Meerdere workshops per jaar of zelfs een culturele week organiseren op school, het kan allemaal! Je spreekt af met de organisator van de workshops, zij komen langs en bespreken je wensen. Misschien wil je er ook je docenten bij betrekken? Super! Zij kennen de leerlingen goed en hun input is cruciaal. Daarna wordt alles voor je geregeld, zo eenvoudig gaat het.

https://grotebroer.com