Joomlaboek
Image default
Onderwijs

Maak kennis van de wereld van het boekhouden

Met de opleiding van Fabius BKB maak je kennis met alle vaardigheden die je als boekhoudkundig medewerker nodig hebt. BKB staat namelijk voor Basiskennis Boekhouden. Een boekhoudkundig medewerker houdt zich in de praktijk bezig met de financiële administratie van een bedrijf. Je vergaart kennis over de verschillende technieken om de boekhouding bij te houden. Aangezien dit om een basiskennis opleiding gaat wordt er op een eenvoudige maar efficiënte manier les gegeven. Wil je je verder verdiepen in de financiële administratie is het altijd mogelijk om een vervolgopleiding te volgen, bijvoorbeeld Basiskennis Calculatie of Prakijkdiploma boekhouden.

Snel instromen

De Fabius BKB Opleiding is zeer laagdrempelig om in te stromen. Je hebt er geen vooropleiding voor nodig en je kan binnen 3 maanden al je diploma op MBO 3 niveau behalen. Hoewel je geen vooropleiding hoeft te hebben is het wel een vereiste dat je goed Nederlands spreekt een schrijft. Je krijgt in totaal 10 lessen. Wekelijks wordt er één avond of één ochtend les gegeven in kleine klassen. Dit komt de cursisten ten goede die daarmee veel aandacht krijgen en precies die uitleg die ze nodig hebben.

Wat komt er aan bod?

Het werken in de financiële administratie brengt veel verschillende en afwisselende taken met zich mee. Vandaar ook dat de lesstof veel onderdelen bevat. Zo maak je onder andere kennis met de balans met de daarbij behorende grootboekrekeningen en kolommenbalans. Je leert het onderscheid tussen eigen vermogen en vreemd vermogen. Je houdt je bezig met de administratie rondom inkopen, verkopen en duurzame productiemiddelen. Ook de belastingen komen aan bod en leer je omgaan met dagboeken, subadministraties en journaliseren. Wanneer je dit allemaal beheerst ben je klaar voor het examen die zal worden afgenomen door de Associatie voor praktijkexamens.