Joomlaboek
Image default
Dienstverlening

Codeer Producten

Als een bedrijf groter wordt is het logisch dat de behoefte toe neemt aan een fatsoenlijk en geordend codeersysteem. Het is namelijk zo dat als een bedrijf erg groot wordt de kans toeneemt dat men het overzicht kwijt raakt, wat weer de groei belemmert van het bedrijf. Omdat stilstand achteruitgang is, is het voor bedrijven funest om een mindering in de groei te kennen. coding and marking kan in deze situatie een uitkomst bieden. De introductie van een goed codeersysteem maakt het mogelijk om productie en andere bedrijfsprocessen gedeeltelijk of soms zelfs geheel te automatiseren. Dit verhoogd weer de efficiëntie binnen een bedrijf en zorgt er voor dat loonkosten zullen dalen. Verder wordt dus weer het overzicht terug gewonnen waardoor u onbelemmerd door kan groeien.

Men begon al met coderen in de middeleeuwen. Een mooi voorbeeld in de codeer geschiedenis is dat van Joseph-Marie Jacquard die in 1790 een weefgetouw bouwde wat automatisch werd aangestuurd door ponskaarten. Ook de legendarische tonen van de muziek doos en het draai orgel worden geproduceerd door deze welbekende ponskaarten. Halverwege de 20e eeuw kende de ponskaart zijn hoogtijdagen toen het kaartje in vele automatiseringprocessen werd gebruikt. Tegenwoordig is dit type codeersysteem alleen nog terug te vinden in musea en op zolderkamers.

De streepjescode is toch wel de meest bekende vorm van coderen. De set van streepjes werd uitgevonden door de onderzoekers Woodland en Silver, die naar een vervanger van de ponskaart zochten. Het systeem leest de ruimte tussen de streepjes en daar rolt dan weer een code uit die in het systeem geregistreerd staat. Tegenwoordig bestaan er veel variaties op de immens populaire streepjescode die in veel vormen en in verschillende processen wordt toegepast. Het Japanse bedrijf Denso heeft bijvoorbeeld de QR code ontwikkeld waarbij QR staat voor quick respons. De code wordt vaak door smartphones gebruikt om URL’s en andere vormen van data door te geven. De codes zijn eenvoudig op papier te zetten met een QR code printer.

http://www.kba-metronic.com/nl/