Joomlaboek
Image default
Woning en Tuin

Hoe verf je hout voor een langdurig mooi resultaat?

‘Appeltje, eitje! Hout heb je zo geverfd.” Hoewel ervaren schilders houten oppervlaktes in een handomdraai kunnen verven, is het voor de amateuristische verver nog zo eenvoudig niet om hout van een likje verf te voorzien. Hoeveel lagen verf breng je namelijk aan en is het mogelijk om over de huidige verflaag heen te schilderen? Om na afloop van het schilderen langdurig van een mooi resultaat te kunnen genieten, lees je in dit artikel een aantal tips voor het professioneel verven van een houten oppervlak. Let dus goed op als jij je schutting verven wil!

1. Vochtregulerende verf is een must

Droom jij ook weg bij het idee van Zweedse houten huizen geverfd in Scandinavische kleuren, zoals pastelgeel en babyblauw? Dan is de vochtregulerende verf van Moose Färg onmisbaar voor jouw aankomende houtverfklus. Deze verf is namelijk gebaseerd op dit Zweedse recept en zorgt ervoor dat de verf meebeweegt met wisselende temperaturen en dus het krimpen en uitzetten van het hout. Op die manier voorkom je dat de verf binnen de kortste keren afbladdert. Ideaal dus!

2. Breng de verf aan in meerdere lagen

Hout verven is een zorgvuldig klusje en kan niet versneld plaatsvinden. Om die reden is het aan te raden om de verf in meerdere lagen aan te brengen aan het hout, omdat dikke lagen zorgen voor verfstrepen. Bovendien droogt de verf juist alleen maar minder snel, waardoor je beter kunt kiezen voor meerdere, dunne lagen Moose Färg.

3. Werk op een ontvette ondergrond

Wie begint aan het verven van hout, zal eerst het oppervlak schoon moeten maken en verfrestjes moeten verwijderen. Daarnaast hecht de verf beter aan het hout, als je ervoor zorgt dat de ondergrond ontvet is. Op die manier bewerkstellig je het beste resultaat met de verf van Moose Färg en hoef jij niet volgend jaar opnieuw de klus te klaren.

https://www.moosefarg.nl/