Joomlaboek
Image default
Zakelijke dienstverlening

Meelopen incassobureau

Via school moest ik meelopen bij incassobureau Van Loon Incasso Advocaten. Ik volg een mbo opleiding en zit nu in mijn deerde jaar. Om te kijken hoe het gaat bij verschillende bedrijven kregen wij de mogelijkheid om een dag mee te lopen bij een paar bedrijven. Ik mocht zelf uitkiezen welke twee bedrijven ik leuk vind, en vervolgens werd er gezegd waar je als student naar toe moet. Na paar dagen kregen we te horen welke student naar welke bedrijf gaat. Ik kreeg de ene die ik eigenlijk graag wou, namelijk een incassobureau. Ik werd over twee weken op een maandag daar verwacht. Het bedrijf is gevestigd in Veenendaal.

De meeloop dag bij een incassobureau

De meeloop dag bij het incassobureau ging eigenlijk best goed. Ik werd ontvangen door een hele vriendelijke vrouw, die al paar jaar als incasso medewerker werkt bij het bedrijf. We gingen eerst koffie halen en kennis maken. Ik vertelde over school en mezelf en zij over de incassobureau, en wat voor werk zij precies doet. Er werd mij verteld, dat ik tijdens de ochtend eerst mee mocht kijken hoe de incassobureau de dossiers aanmaakt voor verschillende debiteren. Ik vond het namelijk best interessant. Ze moesten gegevens verzamelen, zoals factuur bedragen en 14-dagen brieven schrijven. ’s Middags mocht ik mee luisteren hoe zij verschillende boze debiteren bellen en geld proberen te verzamelen voor hun klanten. Soms lukt dat snel, maar soms zijn er best vervelende mensen die niet willen betalen. Gelukkig zijn ze een bedrijf die no cure no pay regel hebben. Namelijk, als zij geen geld kunnen verzamelen voor de klanten hoeft de klant ook geen incasso kosten te betalen.

Leerzame dag

Ik heb het ervaren als een hele leerzame dag. Ik wist hiervoor niet wat advocaten op een incasso kantoor eigenlijk precies doen. Na deze meeloop dag heb ik een betere beeld gekregen en snap ik hoe moeilijk het eigenlijk is om een incasso advocaat te zijn!