Joomlaboek
Image default
Bedrijven

Dingen die je kunt doen in Leiden

Vergeet Amsterdam en Rotterdam even: er zijn in Nederland genoeg leuke en grote steden. Eén daarvan is Leiden, gelegen tussen Rotterdam en Den Haag.

Hortus botanicus

De Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. De tuin bestaat sinds 1590 en is sindsdien uitgegroeid tot een mooie groene plek in Leiden. In de Hortus Botanicus werden de eerste grote tulpencollecties gekweekt. Later introduceerde Philip van Siebold honderden planten uit het oosten. De Hortus is ideaal voor een rustgevende wandeling nadat je het grofvuil in Leiden hebt weggebracht.

Rijksmuseum van oudheden

Als je wat cultuur wilt proeven, moet je een kijkje nemen in het Rijksmuseum van Oudheden. Het museum heeft collecties met spullen uit het oude Egypte, de Klassieke Oudheid, de Prehistorie, en de Middeleeuwen. Je kunt ook een kijkje nemen in de wereld van de archeologie. Hoe weet een archeoloog hoe oud een bepaalde vaas is? Aan de hand van enkele voorbeelden wordt het uitgelegd.

Eten, eten en nog eens eten

Er zijn ook genoeg eettentjes waar je terecht kunt. Vooral aan de Botermarkt vind je er behoorlijk wat en heb je ook nog uitzicht op het water. Ga bijvoorbeeld zitten op het terras van café Einstein, dan kijk je uit op het stadhuis én zit je aan het water.

Burcht van Leiden

Neem ook een kijkje bij de Burcht. In de verte doemt het al op. In de 9e en 10e eeuw werd voor het eerst de hand gelegd aan deze burcht om de inwoners te kunnen beschermen tegen belagers.

Van der Werfpark

Even van de natuur genieten kan ook als je het grofvuil in Leiden buiten hebt gezet. Geniet in het Van der Werfpark van de stilte. Ga lekker met een dekentje op het gras zitten en genieten maar. Een ander leuk alternatief is Het Plantsoen, gelegen aan het water.

Café Barrera

Café Barrera lijkt op het eerste gezicht misschien niet bijzonder, maar je zult er anders over denken als je een keer de film Soldaat van Oranje hebt gekeken. Boven het café ligt namelijk Huize Welgelegen, want dat is de plek waar Erik Hazelhof-Roelfzema, beter bekend als de Soldaat van Oranje woonde. De gelijknamige film is ook in dit gebouw opgenomen.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/container-huren-leiden/