Joomlaboek
Image default
Bedrijven

Een elektra storing los je door de volgende stappen op

 

Geniet je altijd van een kopje koffie in de ochtend? Het kan dan heel vervelend zijn als je dan ‘s morgens vroeg te maken krijgt met een stroomstoring. Gelukkig is een stroomstoring wel op te lossen, en misschien ook wel door jezelf. Zelf een stroomstoring oplossen is alleen mogelijk als een elektrisch apparaat de stroomstoring geeft, een haardroger, koffiezetapparaat of een lamp kunnen allemaal verschillende apparaten zijn die ervoor kunnen zorgen dat een stroomstoring ontstaat. Vaak gebeurd dit door schade waardoor apparaten niet goed meer werken of als er schade is en twee apparaten elkaar aanraken. 

 

Wat zijn de stappen voor het oplossen van een elektra storing?

 

Je kan een elektra storing dus alleen oplossen als het van een elektrisch apparaat komt. Je moet als eerst een kijkje in de meterkast nemen, hier kan je zien welke aardlekschakelaar is uitgeschakeld, alle apparaten achter die groep moeten dan uit het stopcontact gehaald worden. Eén voor één kan je dan alle apparaten weer aansluiten op de stopcontacten, valt de stroom weer uit? Dat is dan hoogstwaarschijnlijk het apparaat dat de stroomstoring geeft, haal deze weer eruit en schakel de stroom in. Je kan nu ook weer verder gaan met het aansluiten van andere apparaten. Op deze manier kan je zelf een stroomstoring oplossen.

 

Blijft het probleem zich voordoen?

 

Valt de stroom ook bij een andere apparaat uit? Het probleem zit dan waarschijnlijk in de elektraleidingen en dan kan je maar beter een elektricien inschakelen. Het probleem kan ook komen door overbelasting, ook nu kan je maar beter een elektricien inschakelen. Zelf een stroomstoring proberen op te lossen waarbij meer kennis nodig is, is vaak niet verstandig en kan alleen maar voor meer problemen zorgen. Zorg dus altijd voor de hulp van een gespecialiseerde elektricien.