Joomlaboek
Image default
Bedrijven

Mogelijkheden bij ontslag

Ontslag, in deze economisch onrustige tijden is het helaas iets waar veel mensen rekening mee moeten houden. Of het nu ontslag is door een reorganisatie of door een andere oorzaak, het is belangrijk om niet de kop te laten hangen en in de put te raken. Ook wanneer er ontslag is gekomen, zijn er gelukkig nog meer dan genoeg mogelijkheden om toch verder te kunnen, eventueel bij een andere werkgever. 

Wanneer een werknemer gedwongen wordt ontslagen, moet de werkgever hiervoor voorzieningen treffen. Zo moet de werkgever de werknemer helpen bij het vinden van een nieuwe werkplek. Soms wordt er een afkoopregeling getroffen, maar daarmee ben je natuurlijk nog niet aan het werk. Een betere optie voor iedereen is daarom het inhuren van een outplacementbureau. Eigenlijk is dit simpel gesteld de mogelijkheid om betaald een nieuwe baan te zoeken. Er worden mogelijkheden ontplooid om bijvoorbeeld cursussen, opleidingen of omscholingen te volgen om zo op een andere werkplek aan de slag te kunnen. Dit traject wordt door je binnenkort ex-werkgever betaald en geeft jou wat ademruimte om naar een nieuwe baan over te kunnen stappen. Een afkoopsom lijkt misschien een leuke optie omdat je wellicht met het geld op vakantie zou kunnen. Ontspanning is natuurlijk ook zeer belangrijk maar met een afkoopsom ben je natuurlijk nog lang niet aan het werk. 

Een outplacementbureau zorgt ervoor dat jij binnen een bepaalde tijd weer onder de pannen bent. Een dergelijk traject is wel aan tijd gebonden, meestal gaat het om een paar maanden. Na deze periode wordt er vanuit gegaan dat je een nieuwe baan hebt gevonden. Vaak lukt dit ook, maar het is ook geen ramp als dit niet gelukt is binnen die paar maanden. Je hebt dan wel weer een paar nieuwe handvatten om aan te vatten en zelf een nieuwe uitdaging te kunnen zoeken. Lees hier meer over op carrierepoort.nl  

http://carrierepoort.nl/