Joomlaboek
Image default
Bedrijven

Motieven voor behandeling aan gezicht

Iedereen moet wel eens zijn of haar tanden laten zien bij de tandarts voor controle. Voor de meeste mensen is dit geen pretje, maar dat is nou eenmaal de veiligste manier om het gebit gezond te houden, naast het elke dag 1 tot 2 keer de tanden te poetsen. Voor operaties aan de kaak of de kin moet doorverwezen worden naar de chirurg. Mensen hebben verschillende aanleidingen om naar de chirurg te gaan. Hieronder wordt een opsomming gegeven.

 

Ten eerste gaan mensen naar de chirurg omdat zij zelf niet tevreden zijn met hun gezicht. Dit kan komen door een laag zelfbeeld of door het gevoel van altijd er maar weer beter uit zien. Daarom willen mensen hun gezicht aanpassen door een correctie uit te laten voeren. Zulk soort operaties zijn vaak controversieel over hoe verstandig dit is. Een kincorrectie wordt bijvoorbeeld geheel vanuit de persoon die geopereerd wordt in werking gezet. Zo een soort operatie is komt eigenlijk nooit noodzakelijk tot stand, vanwege een ontsteking of iets dergelijks.

 

Ten tweede gaan mensen naar de chirurg omdat dit echt noodzakelijk is. Een gezicht kan een hoop schade oplopen bij heftige ongelukken. Daarom is het af en toe nodig naar de chirurg te gaan, om bepaalde delen van het gezicht als het ware te ‘repareren’. Ook kan er een ontsteking plaatsvinden dat niet hoeft te komen door een extern ongeval. Denk bijvoorbeeld aan een bacteriële infectie die in de kaak kan zitten. Dit wordt ook wel een kaakontsteking genoemd. Zo een soort ontsteking komt vaak voor, echter kan dit goed worden behandeld. Voordat een operatie wordt gedaan, is het altijd eerst verstandig te kijken naar andere oplossingen. Antibiotica kunnen vaak een hoop operaties voorkomen. Toch is het niet verkeerd om toch te beslissen in serieuze gevallen voor het weghalen van een verdacht stukje tand of kies, zodat een ontsteking in de kaak niet verder kan groeien.kin

https://orfeokliniek.nl/