Joomlaboek
Image default
Bedrijven

Veel voorkomende elektra problemen

Bijna niks is vervelender dan een stroomstoring, kortsluiting of een kapot apparaat. Tegenwoordig zijn bijna alle apparaten werkzaam op het elektra netwerk, bij een stroomstoring of iets dergelijks kan je dus nog maar vrij weinig. Maar hoe ontstaan stroomstoringen en wat zijn andere veel voorkomende problemen bij elektra? Hier wordt alles toegelicht.

Overbelasting van de groepenkast

Bij overbelasting van de groepenkast zijn er teveel apparaten aangesloten op het elektra netwerk. Een groepenkast en groep kan maar een maximale hoeveelheid stroom aan, moet de groep meer stroom leveren dan valt deze dus uit en kan je hem niet meer gebruiken. Er zullen nu extra groepen toegevoegd moeten worden of je zal apparaten op een andere plek moeten gebruiken. Het laatste is vooral erg vervelend in de keuken en daarom zijn er vaak twee aparte groepen voor de keuken.

Oude stopcontacten en apparaten

Bij oude stopcontacten zijn de draden vaak versleten of kapot, ook merk je dat vaak aan het stopcontact zelf. Ook kan je dit soms zien aan de flitsen die uit een stopcontact komen. Een verouderd stopcontact kan zelf ook een stroomstoring veroorzaken, de draden van binnen zijn vaak kapot en komen in contact met elkaar, dan ontstaat er dus een stroomstoring. Hetzelfde geldt voor elektrische apparaten die al aardig wat jaartjes erop hebben zitten, ook deze draden zijn van binnen vaak kapot of versleten en komen ook in contact met elkaar, ook dan heb je een stroomstoring.

Schade aan elektra kabels

Door werkzaamheden ontstaan ook vaak problemen aan elektra, er wordt dan een kabel geraakt en heeft daarna schade. Een duidelijk schema maken waarin staat waar alle elektrapunten lopen zoals kabels, stopcontacten en meer kan dan ook heel handig zijn. Werkzaamheden aan elektra moet je niet overschatten want er gaat vaak genoeg iets wel mis.