Joomlaboek
Image default
Bedrijven

Veiligheid van burgers

Veiligheid van burgers is erg belangrijk voor de regering van een land. Het is een van de hoogste prioriteiten op het lijstje van de regering. Belangrijk is dat zij beschermt worden tegen dreigingen van binnen en van buitenaf. Zonder dat ze het doorhebben worden de burgers op verschillende manieren beschermt tegen deze factoren. Voor dreigingen van buitenaf bestaat er bijvoorbeeld een leger. Wanneer het land zou worden aangevallen door een ander land, staat deze klaar om ons te beschermen. Regelmatig vliegen er vliegtuigen rond om het gebied te verkennen en te zoeken naar eventuele dreigingen. Het gevaar van buitenaf kan erg onverwachts komen en daarom is het belangrijk dat dit in de gaten wordt gehouden. Wanneer er een dreigende sfeer hangt tussen verschillende landen, is het leger er om de burgers te beschermen. In de westerse landen zal dit niet zo snel voorkomen maar in zuidelijke landen is deze kans wel aanwezig en gebeurt het ook regelmatig.

Van binnen af moet een land ook beschermt worden, bijvoorbeeld tegen criminaliteit. Om burgers te beschermen en deze dreigingen tegen te gaan bestaat de politie. Hierdoor kunnen de burgers veilig over straat lopen en wanneer er iets gebeurd, zoals een overval of andere criminele activiteiten, zal de politie opgeroepen worden om het op te lossen.

De infrastructuur van een land draagt ook bij aan de veiligheid van de burgers. Wanneer bijvoorbeeld de wegen niet meer goed zijn, is de kans op ongelukken groter waardoor het minder veilig is om je op deze wegen te begeven. Ook wanneer gebouwen niet zo goed onderhouden worden is dit minder veilig voor de burgers. Zo kan het dan voorkomen dat er bijvoorbeeld een balkon instort terwijl mensen zich hierop bevinden. Om dit te voorkomen is het de bedoeling dat er een meerjarenonderhoudsplan opgesteld wordt. Hierin wordt opgeschreven wanneer er aspecten aan het gebouw vervangen of hersteld moeten worden en wanneer dit voor het laatst gedaan is. Hierdoor voorkom je dat er achterstallig onderhoud aan het gebouw komt en blijft de kwaliteit goed. Om de financiën hiervoor ook duidelijk te hebben wordt er een MJOB opgesteld.  

http://laan35.nl